Nabídka programů

Přesná mechanika a optika

Prezenční 2 roky Zakončeno titulem Ing.

Během studia tohoto moderního multioborového programu se seznámíte jak se základními pojmy z oblastí optiky, fotoniky, optomechanické instrumentace a designu, tak s novinkami a současnými trendy přesahujícími i do jiných praktických a vědních disciplín.



Flexibilita studijního plánu umožňuje přijímat absolventy bakalářského studia technicky, opticky, fyzikálně-matematicky nebo přírodovědně zaměřených programů (například obecného strojírenství, mechatroniky, optiky, optometrie, fyziky, biofyziky).



Cílem vyučujících je prezentovat i náročnější témata srozumitelnou a přístupnou formou, propojovat teoretické informace s demonstracemi či úlohami v laboratořích. Budete mít možnost zapojit se do výzkumných projektů například v oblastech pokročilé světelné mikroskopie, tomografie či laserové spektroskopie. Letní semestr můžete strávit na zahraniční stáži, například ve Vídni, Canterbury, Jeně, Helsinkách, Innsbrucku bez nutnosti prodlužování studia.



Jako absolventi se uplatníte na pozicích optiků, fyziků, aplikačních a optomechanických inženýrů či konstruktérů ve firmách jako je ThermoFisher Scientific, Meopta – optika, Telight, Lightigo, CactuX, Tescan, Crytur. Můžete se také rozhodnout pokračovat ve studiu doktorského studijního programu u nás i v zahraničí a získat tak vědeckou kvalifikaci pro práci na univerzitách nebo v Akademii věd.

Tento program zajišťuje Ústav fyzikálního inženýrství.

E-přihláška

Zaostřeno na světlo

  • 61 %

    studentů jsou ženy

  • 33 %

    studentů vyjíždí na zahraniční stáž (Erasmus)

  • 100 %

    přátelská atmosféra a osobní přístup během studia

Všechny své vědomosti předají
a v těžkých chvílích vás podrží

Předchozí Následující

Pojďte na FSI!

Jak se dostat na FSI