Detail předmětu

Speciální postupy zpracování potravinářských surovin a produktů

FCH-DCO_SPZAk. rok: 2011/2012

Metody izolace proteinů. Produkce proteinů v GMO a jejich izolace. Extrakce - dvoufázové vodné systémy. Izolace bioaktivních látek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy. Průmyslové chromatografické separační techniky.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

2

Výsledky učení předmětu

Rozšíření teoretických znalostí o vybraných postupech používaných při výrobě a zpracovávání biotechnologických produktů

Prerekvizity

Bez omezení

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Metody vyučování závisejí na způsobu výuky a jsou popsány článkem 7 Studijního a zkušebního řádu VUT.

Způsob a kritéria hodnocení

Zkouška se skládá z ústní části.

Osnovy výuky


Metody izolace proteinů.
Produkce proteinů v GMO a jejich izolace.
Extrakce - dvoufázové vodné systémy.
Izolace blátek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy.
Průmyslové chromatografické separační techniky.

Učební cíle

Prohloubit znalosti z oblasti zpracování potravinářských produktů

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Výuka se realizuje účastí na vybraných přednáškách a konzultacemi k tématům, které vycházejí ze zadání doktorské práce

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program DPCP_CHTP doktorský

    obor DPCO_CHTP , 2. ročník, zimní semestr, povinně volitelný

  • Program DKCP_CHTP doktorský

    obor DKCO_CHTP , 2. ročník, zimní semestr, povinně volitelný