Publication detail

E-learning a podpora jazykové vzdělanosti

BROŽ, Z.

Original Title

E-learning a podpora jazykové vzdělanosti

English Title

E-learning and language education

Type

conference paper

Language

Czech

Original Abstract

Příspěvek se zabývá problematikou e-learningu a podpory jazykové vzdělanosti. Otázka jazykové vzdělanosti je zvláště v EU, kterou rozděluje více než dvě desítky jazyků, velmi aktuální. Pro zvýšení konkurenceschopnosti EU na globálním trhu je nutné překonat jazykové bariéry. Velký počet jazyků znesnadňuje komunikaci mezi členskými státy EU. Pro efektivnější komunikaci je nutné investovat do jazykové vzdělanosti obyvatel členských států. Zefektivnění investic do vzdělání obyvatel EU je možné dosáhnout využitím nových a efektivních metod výuky jako například E-learning. E-learning je poměrně nový způsob výuky, díky jeho přednostem je stále častěji využíván vzdělávacími institucemi a u mladé generace obyvatel EU se těší velké oblibě. Stejně jako ostatní přístupy má i e-learning řadu výhod a nevýhod.

English abstract

This paper focuses on e-learning and its application in language education.

Keywords

e-learning, jazyková vzdělanost, vzdělávání

Key words in English

e-learning, language education

Authors

BROŽ, Z.

Released

9. 2. 2007

ISBN

978-80-214-3383-0

Book

Konference pořádaná v rámci projektu ESF "Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci magisterského studijního programu ekonomika a management na fakultě podnikatelské Vysokého učení technického v Brně"

Pages from

30

Pages to

35

Pages count

100

BibTex

@inproceedings{BUT29994,
  author="Zdeněk {Brož}",
  title="E-learning a podpora jazykové vzdělanosti",
  booktitle="Konference pořádaná v rámci projektu ESF {"}Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci magisterského studijního programu ekonomika a management na fakultě podnikatelské Vysokého učení technického v Brně{"}",
  year="2007",
  pages="30--35",
  isbn="978-80-214-3383-0"
}