Detail publikace

E-learning a podpora jazykové vzdělanosti

BROŽ, Z.

Originální název

E-learning a podpora jazykové vzdělanosti

Anglický název

E-learning and language education

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Příspěvek se zabývá problematikou e-learningu a podpory jazykové vzdělanosti. Otázka jazykové vzdělanosti je zvláště v EU, kterou rozděluje více než dvě desítky jazyků, velmi aktuální. Pro zvýšení konkurenceschopnosti EU na globálním trhu je nutné překonat jazykové bariéry. Velký počet jazyků znesnadňuje komunikaci mezi členskými státy EU. Pro efektivnější komunikaci je nutné investovat do jazykové vzdělanosti obyvatel členských států. Zefektivnění investic do vzdělání obyvatel EU je možné dosáhnout využitím nových a efektivních metod výuky jako například E-learning. E-learning je poměrně nový způsob výuky, díky jeho přednostem je stále častěji využíván vzdělávacími institucemi a u mladé generace obyvatel EU se těší velké oblibě. Stejně jako ostatní přístupy má i e-learning řadu výhod a nevýhod.

Anglický abstrakt

This paper focuses on e-learning and its application in language education.

Klíčová slova

e-learning, jazyková vzdělanost, vzdělávání

Klíčová slova v angličtině

e-learning, language education

Autoři

BROŽ, Z.

Vydáno

9. 2. 2007

ISBN

978-80-214-3383-0

Kniha

Konference pořádaná v rámci projektu ESF "Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci magisterského studijního programu ekonomika a management na fakultě podnikatelské Vysokého učení technického v Brně"

Strany od

30

Strany do

35

Strany počet

100

BibTex

@inproceedings{BUT29994,
  author="Zdeněk {Brož}",
  title="E-learning a podpora jazykové vzdělanosti",
  booktitle="Konference pořádaná v rámci projektu ESF {"}Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci magisterského studijního programu ekonomika a management na fakultě podnikatelské Vysokého učení technického v Brně{"}",
  year="2007",
  pages="30--35",
  isbn="978-80-214-3383-0"
}