Detail publikace

Enkapsulace kofeinu do organických mikro- a nanočástic

MATOUŠKOVÁ, P. PATOČKOVÁ, K. DOSKOČIL, L. MÁROVÁ, I.

Originální název

Encapsulation of caffeine into organic micro- and nanoparticles

Český název

Enkapsulace kofeinu do organických mikro- a nanočástic

Anglický název

Encapsulation of caffeine into organic micro- and nanoparticles

Typ

abstrakt

Jazyk

en

Originální abstrakt

The aim of presented work was to test several encapsulation techniques for preparation of micro- and nanoparticles with encapsulated caffeine. Five different methods were used for preparation of micro- and nanoparticles with encapsulated caffeine. Caffeine was packaged into liposomes and polysaccharide particles (chitosan/alginate).

Český abstrakt

Cílem předložené práce bylo otestovat několik techniky enkapsulace pro přípravu mikro-a nanočástic s enkapsulovaným kofeinu. Pět různých metod bylo použito pro přípravu těchto mikro-a nanočástic. Kofein byl enkapsulován do liposomů a polysacharidovýh částic (chitosan / alginát).

Anglický abstrakt

The aim of presented work was to test several encapsulation techniques for preparation of micro- and nanoparticles with encapsulated caffeine. Five different methods were used for preparation of micro- and nanoparticles with encapsulated caffeine. Caffeine was packaged into liposomes and polysaccharide particles (chitosan/alginate).

Klíčová slova

kofein, enkapsulace, liposomy, polysacharidové částice

Vydáno

23.10.2012

Nakladatel

TANGER Ltd.

Místo

Ostrava

ISBN

978-80-87294-32-1

Kniha

NANOCON 2012 - Conference Proceedings, Different Authors

Edice

2012

Číslo edice

1

Strany od

99

Strany do

99

Strany počet

1

BibTex


@misc{BUT96581,
  author="Petra {Matoušková} and Klára {Patočková} and Leoš {Doskočil} and Ivana {Márová}",
  title="Encapsulation of caffeine into organic micro- and nanoparticles",
  annote="The aim of presented work was to test several encapsulation techniques for preparation of micro- and nanoparticles with encapsulated caffeine. Five different methods were used for preparation of micro- and nanoparticles with encapsulated caffeine. Caffeine was packaged into liposomes and polysaccharide particles (chitosan/alginate).",
  address="TANGER Ltd.",
  booktitle="NANOCON 2012 - Conference Proceedings, Different Authors",
  chapter="96581",
  edition="2012",
  institution="TANGER Ltd.",
  year="2012",
  month="october",
  pages="99--99",
  publisher="TANGER Ltd.",
  type="abstract"
}