Detail publikace

Ko-enkapsulace probiotik a prebiotik do polysacharidových částic a vliv na jejich životaschopnost v simulovaném gastrointestinálním prostředí.

MATOUŠKOVÁ, P. VYSKOČILOVÁ, T. BENEŠOVÁ, P. HURTOVÁ, J. LICHNOVÁ, A. VRTNÁ, M. MÁROVÁ, I.

Originální název

Co-encapsulation of probiotics with prebiotics into polysaccharide particles and its effect on viability in simulated gastrointestinal fluid

Český název

Ko-enkapsulace probiotik a prebiotik do polysacharidových částic a vliv na jejich životaschopnost v simulovaném gastrointestinálním prostředí.

Anglický název

Co-encapsulation of probiotics with prebiotics into polysaccharide particles and its effect on viability in simulated gastrointestinal fluid

Typ

abstrakt

Jazyk

en

Originální abstrakt

This work was focused on study co-encapsulation techniques used to enhance bacterial viability during utilization in functional foods and also for the targeted delivery in gastrointestinal tract.

Český abstrakt

Tato práce byla zaměřena na studium ko-enkapsulace probiotických buněk a prebiotok. Zkoumána byla možnost zvýšení životaschopnosti bakteriíí pro využití ve funkčních potravinách a také pro cílený transporti v zažívacím traktu.

Anglický abstrakt

This work was focused on study co-encapsulation techniques used to enhance bacterial viability during utilization in functional foods and also for the targeted delivery in gastrointestinal tract.

Klíčová slova

Ko-enkapsulace, alginát, chitosan, probiotika, životaschopnost buněk, uvolňování

Vydáno

05.11.2014

Nakladatel

TANGER Ltd.

Místo

Ostrava

ISBN

978-80-87294-55-0

Kniha

NANOCON 2014 - Conference Proceedings

Edice

2014

Číslo edice

1

Strany od

130

Strany do

130

Strany počet

1

BibTex


@misc{BUT111773,
  author="Petra {Matoušková} and Terezie {Vyskočilová} and Pavla {Benešová} and Jana {Hurtová} and Andrea {Lichnová} and Monika {Vrtná} and Ivana {Márová}",
  title="Co-encapsulation of probiotics with prebiotics into polysaccharide particles and its effect on viability in simulated gastrointestinal fluid",
  annote="This work was focused on study co-encapsulation techniques used to enhance bacterial viability during utilization in functional foods and also for the targeted delivery in gastrointestinal tract.",
  address="TANGER Ltd.",
  booktitle="NANOCON 2014 - Conference Proceedings",
  chapter="111773",
  edition="2014",
  institution="TANGER Ltd.",
  year="2014",
  month="november",
  pages="130--130",
  publisher="TANGER Ltd.",
  type="abstract"
}