Detail publikace

Enkapsulace probiotických bakterií do polysacharidových částic

MATOUŠKOVÁ, P. BENEŠOVÁ, P. HURTOVÁ, J. OBRUČA, S. MÁROVÁ, I.

Originální název

Encapsulation of probiotic bacteria into polysaccharide particles

Český název

Enkapsulace probiotických bakterií do polysacharidových částic

Anglický název

Encapsulation of probiotic bacteria into polysaccharide particles

Typ

abstrakt

Jazyk

en

Originální abstrakt

In this work possibilities of encapsulation of probiotic bacteria were tested. Materials used to encapsulate probiotic cells were alginate, chitosan, starch and other polysacharides. Particles stability were observed in water, in selected model foods and model body fluids.

Český abstrakt

V práci byly testovány možnosti enkapsulace probiotických bakterií. Jako materiál k enkapsulaci probiotických buněk byl použit alginát, chitosan, škrob a další polysacharidy. Stability připravených kapslí byla sledována ve vybraných modelových potravinách a v modelových tělních tekutinách.

Anglický abstrakt

In this work possibilities of encapsulation of probiotic bacteria were tested. Materials used to encapsulate probiotic cells were alginate, chitosan, starch and other polysacharides. Particles stability were observed in water, in selected model foods and model body fluids.

Klíčová slova

probiotické bakterie, enkapsulace, polysacharidové částice

Vydáno

16.10.2013

Nakladatel

TANGER Ltd.

Místo

Ostrava

ISBN

978-80-87294-44-4

Kniha

NANOCON 2013 - Conference Proceedings, Different Authors

Edice

2013

Číslo edice

1

Strany od

116

Strany do

116

Strany počet

1

BibTex


@misc{BUT104847,
  author="Petra {Matoušková} and Pavla {Benešová} and Jana {Hurtová} and Stanislav {Obruča} and Ivana {Márová}",
  title="Encapsulation of probiotic bacteria into polysaccharide particles",
  annote="In this work possibilities of encapsulation of probiotic bacteria were tested. Materials used to encapsulate probiotic cells were alginate, chitosan, starch and other polysacharides.  Particles stability were observed in water, in selected model foods and model body fluids.",
  address="TANGER Ltd.",
  booktitle="NANOCON 2013 - Conference Proceedings, Different Authors",
  chapter="104847",
  edition="2013",
  institution="TANGER Ltd.",
  year="2013",
  month="october",
  pages="116--116",
  publisher="TANGER Ltd.",
  type="abstract"
}