Detail publikace

Antimutagenní vlastnosti některých druhů rýže testované na kmeni S.cerevisiae D7.

LICHNOVÁ, A. MÁROVÁ, I. VALENTOVÁ, R. MATOUŠKOVÁ, P.

Originální název

Antimutagenic properties of several kinds of rice as tested upon yeast strain S. cerevisiae D7

Český název

Antimutagenní vlastnosti některých druhů rýže testované na kmeni S.cerevisiae D7.

Anglický název

Antimutagenic properties of several kinds of rice as tested upon yeast strain S. cerevisiae D7

Typ

článek v časopise

Jazyk

en

Originální abstrakt

This work is focused on study of antioxidant and antimutagenic properties of several kinds of natural and processed rice. Antimutagenic properties were tested using yeast strain S. cerevisiae D7. The most positive effect exhibited natural red rice, tree colour rice and parboiled rice.

Český abstrakt

V práci byly testovány antioxidační a antimutagenní vlastnosti několika druhů rýže pomocí testovacího kvasinekového kmene. U testovaných druhů byla nejvyšší amtimutagenní i antioxidační aktivita detekována v rýži červené, indiánské a v rýži tří barev a dále v rýžích upravených postupem "parboiled".

Anglický abstrakt

This work is focused on study of antioxidant and antimutagenic properties of several kinds of natural and processed rice. Antimutagenic properties were tested using yeast strain S. cerevisiae D7. The most positive effect exhibited natural red rice, tree colour rice and parboiled rice.

Klíčová slova

antioxidant, antimutagen, rýže

Rok RIV

2013

Vydáno

20.01.2014

Nakladatel

Akadémiai Kiadó

Místo

Budapest

Strany od

158

Strany do

169

Strany počet

12

BibTex


@article{BUT104829,
  author="Andrea {Lichnová} and Ivana {Márová} and Radka {Valentová} and Petra {Matoušková}",
  title="Antimutagenic properties of several kinds of rice as tested upon yeast strain S. cerevisiae D7",
  annote="This work is focused on study of antioxidant and antimutagenic properties of several kinds of natural and processed rice. Antimutagenic properties were tested using yeast strain S. cerevisiae D7. The most positive effect exhibited natural red rice, tree colour rice and parboiled  rice.",
  address="Akadémiai Kiadó",
  chapter="104829",
  doi="10.1556/AAlim.43.2014.1.16",
  howpublished="print",
  institution="Akadémiai Kiadó",
  number="1",
  volume="43",
  year="2014",
  month="january",
  pages="158--169",
  publisher="Akadémiai Kiadó",
  type="journal article"
}