Detail publikace

Vliv přídavku anthokyanů na vybrané parametry modelových pekárenských výrobků

TOBOLKOVÁ, B. POLOVKA, M. PANGHYOVÁ, E.

Originální název

Vliv přídavku anthokyanů na vybrané parametry modelových pekárenských výrobků

Anglický název

The effect of anthocyanins addition on selected parameters of model bakery products

Typ

abstrakt

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku anthokyanů na antioxidační a radikál-zhášející vlastnosti a barvu modelových pekárenských výrobků (buchet) a jejich diferenciace na základě těchto charakteristik. Buchty byly připraveny ze špaldová mouky s 0.1% přídavkem anthokyanů o pH=3.8 a pH=6.7. Výsledky jasně prokazují vliv pH izolace anthokyanů na sledované parametry

Anglický abstrakt

The aim of the study was to assess the effect of the anthocyanins addition on antioxidant and radical-scavenging activity and colour of model bakery products (cakes) and their differentiation on the basis of these characteristics. Cakes were prepared from spelt flour with 0.1% addition of anthocyanins with pH=3.8 and pH=6.7. Results clearly demonstrate the effect of pH value of the anthocyanins isolation on the selected parameters

Klíčová slova

antokyaniny, modelový pekařský výrobek, EPR, UV-VIS

Klíčová slova v angličtině

anthocyanins, model bakery product, EPR, UV

Autoři

TOBOLKOVÁ, B.; POLOVKA, M.; PANGHYOVÁ, E.

Vydáno

16. 5. 2012

Nakladatel

Občanske združenie PREVEDA

Místo

, Banská Bystrica

ISBN

978-80-970712-2-6

Kniha

Interaktívna konferencia mladých vedcov 2012. Zborník abstraktov.

Strany od

12

Strany do

12

Strany počet

100

BibTex

@misc{BUT93190,
  author="TOBOLKOVÁ, B. and POLOVKA, M. and PANGHYOVÁ, E.",
  title="Vliv přídavku anthokyanů na vybrané parametry modelových pekárenských výrobků",
  booktitle="Interaktívna konferencia mladých vedcov 2012. Zborník abstraktov.",
  year="2012",
  pages="12--12",
  publisher="Občanske združenie PREVEDA",
  address=", Banská Bystrica",
  isbn="978-80-970712-2-6",
  note="abstract"
}