Detail publikace

Monitorování kvality mléčných produktů pomocí jednoduchých elektronických metod v malovýrobách

ADÁMEK, M., ADÁMKOVÁ, A., TANČINOVÁ, D.

Originální název

Monitorování kvality mléčných produktů pomocí jednoduchých elektronických metod v malovýrobách

Český název

Monitorování kvality mléčných produktů pomocí jednoduchých elektronických metod v malovýrobách

Typ

článek ve sborníku

Jazyk

cs

Originální abstrakt

Mléko a mléčné výrobky jsou jednou z nejdůležitějších součástí lidské výživě. Tyto procesy jsou náročné na přesnost, teplotní stability a hygieny. Jejich nedodržení může vést ke zdravotnímu riziku a možnosti dopadu na zdraví spotřebitele. Monitorování a jednoduchá neanalytická kontrola výrobního procesu v malovýrobě a při výrobě v domácnostech není dostupná. Jedním z možných řešení tohoto problému je kontrola a monitorování konce procesů pomocí termodynamických senzorů. Článek popisuje jednoduché monitorování procesu sýření, jogurtování a kvašení pomocí termodynamických senzorů.

Český abstrakt

Mléko a mléčné výrobky jsou jednou z nejdůležitějších součástí lidské výživě. Tyto procesy jsou náročné na přesnost, teplotní stability a hygieny. Jejich nedodržení může vést ke zdravotnímu riziku a možnosti dopadu na zdraví spotřebitele. Monitorování a jednoduchá neanalytická kontrola výrobního procesu v malovýrobě a při výrobě v domácnostech není dostupná. Jedním z možných řešení tohoto problému je kontrola a monitorování konce procesů pomocí termodynamických senzorů. Článek popisuje jednoduché monitorování procesu sýření, jogurtování a kvašení pomocí termodynamických senzorů.

Klíčová slova

Jedlý hmyz, dusíkaté látky, tuky, zdravotní rizika

Rok RIV

2015

Vydáno

12.11.2015

Nakladatel

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, Slovensko

Místo

Nitra

ISBN

978-80-89738-06-9

Kniha

Zborník príspevkov z VIII. vedeckej konferencie „Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca“

Edice

Prvé vydanie

Číslo edice

1

Strany od

16

Strany do

19

Strany počet

4

BibTex


@inproceedings{BUT120169,
  author="Martin {Adámek}",
  title="Monitorování kvality mléčných produktů pomocí jednoduchých elektronických metod v malovýrobách",
  annote="Mléko a mléčné výrobky jsou jednou z nejdůležitějších součástí lidské výživě. Tyto procesy jsou náročné na přesnost, teplotní stability a hygieny. Jejich nedodržení může vést ke zdravotnímu riziku a možnosti dopadu na zdraví spotřebitele. Monitorování a jednoduchá neanalytická kontrola výrobního procesu v malovýrobě a při výrobě v domácnostech není dostupná. Jedním z možných řešení tohoto problému je kontrola a monitorování konce procesů pomocí termodynamických senzorů. Článek popisuje jednoduché monitorování procesu sýření, jogurtování a kvašení pomocí termodynamických senzorů.",
  address="Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, Slovensko",
  booktitle="Zborník príspevkov z VIII. vedeckej konferencie „Mladí vedci – Bezpečnosť potravinového reťazca“",
  chapter="120169",
  edition="Prvé vydanie",
  howpublished="electronic, physical medium",
  institution="Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, Slovensko",
  year="2015",
  month="november",
  pages="16--19",
  publisher="Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, Slovensko",
  type="conference paper"
}