Detail projektu

Inovace předmětu Úvod do softwarového inženýrství

Období řešení: 01.01.2004 — 31.12.2004

O projektu

Předmět Úvod do softwarového inženýrství se na Fakultě informačních technologií VUT v Brně na oboru Informační technologie vyučuje jako první informatický předmět. V současné době jsou cvičení v tomto předmětu zaměřena na získávání praktických dovedností v oblasti textových a tabulkových procesorů a na strukturovaný návrh řešení problémů. Cílem projektu je inovovat stávající náplň cvičení s ohledem na získání dovedností a návyků k systematickému přístupu k vývoji programů objektově orientovanou technologií, používání inženýrských metod a odpovídajících podpůrných nástrojů od samého začátku studia. Bude vytvořen podrobný postup objektově orientovaného modelování systémů formou multimediálních učebních textů, které umožní začínajícím seznámení s OO modelováním. Učební text bude doplněn konkrétním komplexním ukázkovým příkladem OO modelu problému, řešeným v Rational Rose Enterprise.

Popis anglicky
Target of the project is innovation practice contents  to achieve skills of systematic development programs by using object oriented technology. To use engineering method and support tools from start of study.

Klíčová slova
Modelování systémů, UML, Diagramy UML.

Klíčová slova anglicky
Systems modelling, Unified modelling Language,  UML Diagrams.

Označení

FR1689/2004/F1

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Fakulta informačních technologií
- spolupříjemce (01.01.2004 - 31.12.2004)

Výsledky

KRESLÍKOVÁ, J. Klasifikace diagramů UML a jejich užití v modelování systémů. In Pedagogický software 2004. České Budějovice: Scientifik Pedagogical Publishing, 2004. s. 11-14. ISBN: 80-85645-49-1.
Detail

Odkaz