Project detail

Inovace předmětu Úvod do softwarového inženýrství

Duration: 01.01.2004 — 31.12.2004

On the project

Předmět Úvod do softwarového inženýrství se na Fakultě informačních technologií VUT v Brně na oboru Informační technologie vyučuje jako první informatický předmět. V současné době jsou cvičení v tomto předmětu zaměřena na získávání praktických dovedností v oblasti textových a tabulkových procesorů a na strukturovaný návrh řešení problémů. Cílem projektu je inovovat stávající náplň cvičení s ohledem na získání dovedností a návyků k systematickému přístupu k vývoji programů objektově orientovanou technologií, používání inženýrských metod a odpovídajících podpůrných nástrojů od samého začátku studia. Bude vytvořen podrobný postup objektově orientovaného modelování systémů formou multimediálních učebních textů, které umožní začínajícím seznámení s OO modelováním. Učební text bude doplněn konkrétním komplexním ukázkovým příkladem OO modelu problému, řešeným v Rational Rose Enterprise.

Description in English
Target of the project is innovation practice contents  to achieve skills of systematic development programs by using object oriented technology. To use engineering method and support tools from start of study.

Keywords
Modelování systémů, UML, Diagramy UML.

Key words in English
Systems modelling, Unified modelling Language,  UML Diagrams.

Mark

FR1689/2004/F1

Default language

Czech

People responsible

Kreslíková Jitka, doc. RNDr., CSc. - principal person responsible

Units

Faculty of Information Technology
- (2004-01-01 - 2004-12-31)

Results

KRESLÍKOVÁ, J. Klasifikace diagramů UML a jejich užití v modelování systémů. In Pedagogický software 2004. České Budějovice: Scientifik Pedagogical Publishing, 2004. s. 11-14. ISBN: 80-85645-49-1.
Detail

Link