studijní program
Chemie a technologie potravin
Fakulta: FCHZkratka: BKCP_CHTPAk. rok: 2019/2020
Typ studijního programu: bakalářský
Kód studijního programu: B2901
Udělovaný akademický titul: Bc.
Specifické požadavky na přijetí
Podmínkou přijetí je dosažení úplného středního nebo středního odborného vzdělání.
Klíčové výsledky učení
Student získá teoretický přehled a praktické dovednosti v oblasti přírodovědných disciplín, tvořících základ pro studium stěžejních předmětů z oblasti chemie a technologie potravin. V rámci studijního programu si studenti mohou vybírat ze dvou studijních oborů, a to "Potravinářské chemie " nebo "Biotechnologie". Absolvent oboru "Potravinářské chemie" bude připraven pro potravinářskou technologickou praxi k zabezpečení výroby kvalitních a bezpečných potravin. Jeho znalosti chemického složení potravinářských surovin a moderních analytických metod mu umožní pracovní uplatnění i v kontrolních orgánech státní správy. Studijní obor "Biotechnologie" rozšíří další znalosti a dovednosti z vědních disciplín, které jsou založeny na výuce moderních biotechnologických předmětů.
Přístup k dalšímu vzdělávání
Absolventi mohou pokračovat studiem navazujícího magisterského studijního programu.
Organizace a pravidla zkoušek, hodnocení a známkování
Požadavky pro úspěšné absolvování
Bakalářská práce, státní závěrečná zkouška
Forma studia
kombinované studium
Garant programu
Koordinátor ECTS
Obor
Roč. | Obor | Struktura předmětů | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
č. | Zkr. | Název (zaměření) | Pov. | Vol. | Cel. | Pov. Vol. |
1 | BKCO_BT | Biotechnologie | 57 | 3 | 60 | |
1 | BKCO_PCH | Potravinářská chemie | 57 | 3 | 60 | |
2 | BKCO_BT | Biotechnologie | 56 | 4 | 60 | |
2 | BKCO_PCH | Potravinářská chemie | 56 | 4 | 60 | |
3 | BKCO_BT | Biotechnologie | 55 | 5 | 60 | |
3 | BKCO_PCH | Potravinářská chemie | 55 | 5 | 60 |