Detail předmětu

Trailový běh pro radost

CESA-TV-TRBEHAk. rok: 2023/2024

Trailový běh pro radost je zaměřen pro širokou skupinu studentů, kteří si chtějí jít zaběhat pod odborným vedením ve skupině v přírodním prostředí. Běh po nezpevněném povrchu je šetrný ke kloubům a zároveň zlepšuje propriocepci. Délka běhu bude záviset od skladby skupiny a kondiční úrovně běžců, přesto doporučujeme zapsání předmětu pro běžce, kteří dokážou uběhnout alespoň 6 km souvisle. Výuka v zimním i letním semestru bude probíhat v lesoparku v okolí SA PPV.

 


Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Garant předmětu

Vstupní znalosti

Znalosti a dovednosti na středoškolské úrovni předmětu tělesná výchova.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě aktivní účasti ve výuce, tj. pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině (jsou povoleny 2 neomluvené účasti). V souladu se Směrnicí č.17/2019 K výuce tělesné výchovy je předmět hodnocen jedním kreditem.
Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, omluvenky ústně na absence dopředu přímo ve výuce nebo emailem předem nejpozději však do 24,0 hodin po termínu výuky.

Nahrazování hodin po dohodě s vyučujícím pouze v jeho hodinách. 

 

 

 

Učební cíle

Kompenzace jednostranného sedavého zaměstnání, relaxace, zlepšení aerobní vytrvalosti.
Student se realizuje ve zvoleném sportu, zlepší si, šetrně ke svému pohybovému aparátu, úroveň vytrvalostních schopností.

Základní literatura

McArdle, William D. Exercise physiology :nutrition, energy and human performance / 8th edition Philadelphia : Wolters Kluwer Health/Lippincott Wiliams & Wilkins, c2015. lix, 1028 : il., portréty, grafy, tab. ISBN 978-1-4511-9383-1 (váz.) (CS)
Hutchinson, Alex. Which comes first, cardio or weights? :fitness myths, training truths, and other surprising discoveries from the science of exercise / 1st ed. New York : HarperCollins, c2011. 317 s. : il., portréty, grafy, tab. ISBN 978-0-06-200753-7 (brož.) (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

12 hod., povinná

Vyučující / Lektor