Detail předmětu

Snowboarding - kondiční trénink

CESA-TV-SNBAk. rok: 2023/2024

Kondiční trénink probíhá v areálu atletického stadionu v SA PPV, především na Workoutu a je zaměřen především na všeobecnou kondici.
Prostřednictvím různých druhů cvičení je rozvíjena koordinace, reakce, rychlost, obratnost, vytrvalost a síla.

V případě nepříznivého počasí je nahrazen tréninkem na FCM v učebně TRX (Total-Body Resistance Exercise = cviky pro zatížení celého těla).

POZOR! Letos vzhledem k plánovanému operačnímu výkonu vyučujícího se začíná až 6. nebo 13.3. Garant ještě upřesní. Každopádně můžete ve výuce počítat s delší časovou dotací než je v rozvrhu, jinými slovy, vyučující vás rozhodně neošidí a hodiny budou časově plnohodnotné tak, abyste si to opravdu užili. 

 

Upozornění: výuka začíná v týdnu od 5.3. - 3.5.2024

 




Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Vstupní znalosti

Výuka probíhá v prostoru atletického stadionu, především na Workoutu. Oblečení na ven a obuv na běhání v případě vhodného počasí jsou podmínkou.
V případě, že bude výka v FCM - TRX (za nepříznivých povětrnostních podmínek - určuje garant emailem večer před výukou), je nutné oblečení a čistá obuv do tělocvičny a ručník - bude upřesněno vždy na začátku každého semestru.


Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě aktivní účasti ve výuce tj. pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině; jsou povoleny 2 neomluvené absence. V souladu se Směrnicí č.17/2019 k výuce tělesné výchovy je předmět hodnocen jedním kreditem.
Omluvy předem emailem garantovi výuky (Daniela.Chlibkova@vut.cz).

Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, omluvenky ústně na absence dopředu přímo ve výuce nebo emailem předem nejpozději však do 24,0 hodin po termínu výuky.

Nahrazování hodin po dohodě s vyučujícím pouze v jeho hodinách. 

 

 

 


Učební cíle

Celoroční kondiční příprava. Formou nejrůznějších venkovních sportovních aktivit je cílem vybudovat a udržet si stabilní sportovní formu po celý rok. Vhodné i pro sportovce z jiných sportovních odvětví. Trénink není zaměřen na výkon, ale spíše nenásilnou hravou formou se snažíme tvořit kvalitní základ pro jakoukoliv sportovní činnost. Je možností vyzkoušet různé aktivity i z jiných sportovních odvětví. Díky skrytým prvkům teambuildingu a skvělé partě studentů není potřeba se obávat, pokud něco nebudete perfektně zvládat. Jde především o radost ze samotného pohybu.
Celoroční kondiční příprava. Kvalitní základ pro jakoukoliv sportovní činnost.

Základní literatura

Dvořák Dalibor: Snowboarding. Metodika výuky. Praha: Grada Publishing a.s., 2013. ISBN 978-80-247-5053-8 (CS)
Louka, O., & Večerka, M. (2007). Snowboarding. Praha: Grada Publishing, a.s. ISBN: 978-80-247-1378-6 (CS)
Wakeham, D., Everard, S. (2013): Snowboarding: Skills - Training – Techniques. Crowood. ISBN: 1847976379, 9781847976376 (EN)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

12 hod., povinná

Vyučující / Lektor