Detail předmětu

Odborná praxe (APS)

FAST-BGA046Ak. rok: 2020/2021

Odborná praxe je významnou součástí akademického vzdělání v bakalářském studijním programu "Architektura pozemních staveb". K jejím cílům patří získání základních znalostí o hospodářských, procedurálních a právních vztazích profesionálního prostředí, získání základních praktických zkušeností s pravidly právními i etickými, vyplývajícími ze vztahu architekta a zákazníka, zaměstnavatele a zaměstnance a získání základního povědomí o povinnostech a profesionální zodpovědnosti jako součásti kvalifikace v oboru.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

30

Zajišťuje ústav

Ústav architektury (ARC)

Výsledky učení předmětu

Student zvládne cíl předmětu, kterým je znalost profesionálního prostředí, mechanismy projekce, zaměstnavatel, zákazník, hospodářské, procedurální a právní vztahy.

Prerekvizity

Odborná praxe zhodnocuje souhrn všech znalostí získaných předchozím teoretickým studiem a je průkazem jejich osvojení.

Učební cíle

Znalost profesionálního prostředí, mechanismy projekce, zaměstnavatel, zákazník, hospodářské, procedurální a právní vztahy.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BPC-APS bakalářský, 4. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Výuka v terénu

1560 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

V rámci praxe (65 dnů/ 520 hod.) se student podílí na těchto výkonových fázích přípravy a realizace projektů: 1. příprava zakázky, 2. zpracování studie stavby, 3. zhotovení dokumentace pro územní řízení, 4. zhotovení dokumentace pro stavební povolení, 5. zhotovení dokumentace pro realizaci stavby, 6. výběr dodavatele stavby, 7. autorský dozor, 8. technický dozor investora.