Bachelor's Thesis

Application for Food Quality Rating for iOS

Final Thesis 8.34 MB

Author of thesis: Ing. Petr Bobák, Ph.D.

Acad. year: 2014/2015

Supervisor: doc. Ing. Vítězslav Beran, Ph.D.

Reviewer: prof. Ing. Adam Herout, Ph.D.

Abstract:

In this thesis I deal with development of mobile application for iOS platform which is part of ''food quality rating in catering facilities'' student project. I am describing a journey starting from interface design through implementation details about user interface and application logic to final evaluation of this application. Design of interface and evaluating is my main point of interest. I have followed prototyping methodology throughout the development with which I also acquaint the reader. User can effectively get access to rating and comments of dishes with this application. It is also possible to create, rate, comment and add useful information about the dish. User interface respects environment and situation in that way the user is not distracted and disturbed when using the application actively. The thesis brings to the reader current view of the development of mobile applications whose market has grown in recent years rapidly.

Keywords:

Apple, Cocoa Touch, dish, evaluating, Interface Builder, iOS, iPhone, location services, notifications, Objective-C 2.0, Storyboard, user interface, Xcode

Date of defence

17.06.2015

Result of the defence

Defended (thesis was successfully defended)

znamkaAznamka

Grading

A

Process of defence

Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A.

Otázky u obhajoby:

  1. Lze vyhledat restaurace v okolí jiného bodu, než je momentální pozice? Toto může být velice časté užití (plánuji k večeru někde být a hledám podnik, kam se pak uchýlit).
  2. K čemu slouží graf návštěvnosti (Obr 3.7 vpravo dole), když nemá popsanou svislou osu? Odečítat jednotlivé hodnoty dotyky a z nich si rozsah osy rekonstruovat je nepohodlné (NB když prst při dotyku zakrývá miniaturní číslovku).

Language of thesis

Czech

Faculty

Department

Study programme

Information Technology (IT-BC-3)

Field of study

Information Technology (BIT)

Composition of Committee

prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík, dr. h. c. (předseda)
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda)
Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)

Grade proposed by supervisor: A

File inserted by supervisor Size
Hodnocení vedoucího [.pdf] 85,80 kB

Reviewer’s report
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D.

Grade proposed by reviewer: B

File inserted by the reviewer Size
Posudek oponenta [.pdf] 88,86 kB

Responsibility: Mgr. et Mgr. Hana Odstrčilová