Publication detail
Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů
SŮKALOVÁ, K. VÍTOVÁ, E. BUŇKA, F.
Original Title
Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů
Czech Title
Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů
Language
cs
Original Abstract
Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.
Czech abstract
Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.
Documents
BibTex
@inproceedings{BUT111746,
author="Kateřina {Sůkalová} and Eva {Vítová} and František {Buňka}",
title="Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů",
annote="Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.",
booktitle="XVI. konference mladých vědeckých pracovníků
s mezinárodní účastí. Sborník příspěvků",
chapter="111746",
howpublished="electronic, physical medium",
year="2014",
month="may",
pages="10--12",
type="conference paper"
}