Publication detail

Tagatosa - nové prebiotické sladidlo

OLŠOVCOVÁ, Z. VESPALCOVÁ, M.

Original Title

Tagatosa - nové prebiotické sladidlo

English Title

Tagatose - the new prebiotic sweetener

Type

lecture

Language

Czech

Original Abstract

Odborná přednáška zaměřující se na obecné informace o tomto sladidle, fyzikální, chemické vlastnosti, výroba, zpracování a vliv na lidské zdraví a využití v potravinářském průmyslu. Okrajově popsány možnosti analytického stanovení tagatosy ve vzorcích pomocí HPLC.

English abstract

Lecture focuses on general information about this sweetener, physical, chemical properties, production, processing, effects on human health and the food industry. Briefly it described possibilities analytical determination tagatose in the samples by HPLC.

Keywords

tagatosa, vlastnosti, aplikace, metabolismus, zdraví, HPLC

Key words in English

tagatose, properties, applications, metabolism, health, HPLC

Authors

OLŠOVCOVÁ, Z.; VESPALCOVÁ, M.

Released

27. 6. 2013

Location

Lékařská fakulta MU, Brno

BibTex

@misc{BUT101081,
  author="Zuzana {Jurečková} and Milena {Vespalcová}",
  title="Tagatosa - nové prebiotické sladidlo",
  year="2013",
  address="Lékařská fakulta MU, Brno",
  note="lecture"
}