Project detail

Výzkum a vývoj pokročilých typů pojiv pro speciální brousicí nástroje

Duration: 01.04.2018 — 31.08.2021

Funding resources

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - TRIO

- whole funder (2018-04-16 - 2021-08-30)

On the project

Realizace projektu bude prováděna ve výrobním areálu společnosti Best – Business, a. s., která je tradičním výrobcem brusných nástrojů, materiálů a žárovýrobků v České republice a dále v centru excelence CEITEC VUT Brno a v Centrum progresivních technologií. Zadání tohoto projektu je zcela ojedinělé, neboť se jedná o výzkum a vývoj nových povlaků, chemických přísad, do gumových a bakelitových pojiv s využitím pokročilých technologických postupů výroby brusných nástrojů s využitím nanotechnologií při ověřování pokročilý materiálových a výrobních technologií. Realizací projektu se posouvá hranice výzkumu a vývoje na špičkovou úroveň v rámci Evropské unie a tím dojde k zcela novým užitným vlastnostem u výsledných produktů, které napomohou uživatelům brusných nástrojů posunout technickou úroveň svých výrobků a vylepšení pracovních, ekologických podmínek samotné výroby. Úkolem projektu je vyvinutí a realizace nových vysoce efektivních a ekologicky bezpečných technologií za použití nejmodernějších pokročilých materiálů a výrobních technologií. Realizací tohoto projektu dojde k posílení konkurenceschopnosti a růstu podniku uchazeče – koordinátora, dalším rozvojem inovací, které splňují potřeby evropských a světových trhů využitím poznatků získaných na hranici lidského poznání.

Keywords
Brousicí kotouče; gumová pojiva, bakelitová pojiva, chemické přísady,

Mark

FV30335

Default language

Czech

People responsible

Čelko Ladislav, doc. Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Advanced instrumentation and methods for material characterization
- (2017-06-29 - not assigned)

Results

BEDNAŘÍKOVÁ, V.; JECH, D.; KLAKURKOVÁ, L.; ČELKO, L.; HOLEMÝ, D. Structure and Properties of Bakelite Bonded Grinding Wheels. In Metallography & Fractography 2019. Defect and Diffusion Forum. Switzerland: Trans Tech Publications Ltd, 2020. p. 139-144. ISSN: 1662-9507.
Detail

ČELKO, L.; BEDNAŘÍKOVÁ, V.; REMEŠOVÁ, M.; CASAS LUNA, M.; KLAKURKOVÁ, L.; ZÁBRANSKÝ, K.; HOLEMÝ, D.; ŠVEJCAR, J. Surface Modification of Alumina Particles to Enhance Bonding Properties with Rubber and Resin in Grinding Tools. In Structural and Functional Materials. Solid State Phenomena. Switzerland: Trans Tech Publications Ltd, 2022. p. 57-62. ISSN: 1012-0394.
Detail

HOLEMÝ, D.; HOLEMÝ, S.; ČELKO, L.; REMEŠOVÁ, M.: FV30335_Ggunk; Funkční brusný nástroj. Best - Business, a.s. Zbraslavecká 777, Kunštát 679 72. (funkční vzorek)
Detail

HOLEMÝ, D.; HOLEMÝ, S.; ČELKO, L.: FV30335_Gprot; Prototyp brousicího nástroje. Best - Business, a.s. Zbraslavecká 777, Kunštát 679 72. (prototyp)
Detail

Link