Detail publikace

Cornelian cherry (Cornus mas) as a good source of antioxidants

CETKOVSKÁ, J. VESPALCOVÁ, M. POŘÍZKA, J. ŘEZNÍČEK, V.

Originální název

Cornelian cherry (Cornus mas) as a good source of antioxidants

Typ

abstrakt

Jazyk

angličtina

Originální abstrakt

In this study the basic characterization of cornelian cherry fruit (dry weight, titrable acids) and content of nutritious substances with antioxidant properties (vitamin C, total polyphenols, anthocyanins) in 9 varietes of cornelian cherry were determined.

Klíčová slova

Cornelian cherry, Cornus mas, antioxidants, ascorbic acid, polyphenolics, anthocyanins, DPPH

Autoři

CETKOVSKÁ, J.; VESPALCOVÁ, M.; POŘÍZKA, J.; ŘEZNÍČEK, V.

Vydáno

28. 8. 2011

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Místo

Pardubice

ISBN

978-80-7395-378-2

Kniha

11th INTERNATIONAL NUTRITION & DIAGNOSTICS CONFERENCE; Book of Proceedings

Číslo edice

1

Strany od

104

Strany do

104

Strany počet

1

BibTex

@misc{BUT73727,
  author="Jitka {Cetkovská} and Milena {Vespalcová} and Jaromír {Pořízka} and Vojtěch {Řezníček}",
  title="Cornelian cherry (Cornus mas) as a good source of antioxidants",
  booktitle="11th INTERNATIONAL NUTRITION & DIAGNOSTICS CONFERENCE; Book of Proceedings",
  year="2011",
  edition="1",
  pages="104--104",
  publisher="Univerzita Pardubice",
  address="Pardubice",
  isbn="978-80-7395-378-2",
  note="abstract"
}