Detail publikace

Materiálová transformace gastro odpadu termickou pyrolýzou

RAČEK, J. CHORAZY, T. VRŠANSKÁ, M. BRTNICKÝ, M. PRAX, O. HLAVÍNEK, P.

Originální název

Materiálová transformace gastro odpadu termickou pyrolýzou

Český název

Materiálová transformace gastro odpadu termickou pyrolýzou

Typ

článek ve sborníku mimo WoS a Scopus

Jazyk

cs

Originální abstrakt

Gastro odpad (anglicky food waste) je biologicky rozložitelný odpad z kuchyní, restauračních provozoven, veřejných jídelen a stravoven, který představuje komplikovanou skupinu odpadů zejména z pohledu mikrobiologického oživení a z pohledu tvorby značného množství skládkových plynů a výluhů. Mikrobiologické znečištění představuje patogenní mikroorganismy, toxiny a další infekční patogeny, které představují potencionální biologické riziko pro zdraví lidí a živočichů. Gastro odpad je často také zdrojem zápachu a výskytu hmyzu a hlodavců, tudíž správný způsob nakládání s tímto odpadem je nezbytný zejména z důvodu zabránění šíření infekcí.

Český abstrakt

Gastro odpad (anglicky food waste) je biologicky rozložitelný odpad z kuchyní, restauračních provozoven, veřejných jídelen a stravoven, který představuje komplikovanou skupinu odpadů zejména z pohledu mikrobiologického oživení a z pohledu tvorby značného množství skládkových plynů a výluhů. Mikrobiologické znečištění představuje patogenní mikroorganismy, toxiny a další infekční patogeny, které představují potencionální biologické riziko pro zdraví lidí a živočichů. Gastro odpad je často také zdrojem zápachu a výskytu hmyzu a hlodavců, tudíž správný způsob nakládání s tímto odpadem je nezbytný zejména z důvodu zabránění šíření infekcí.

Klíčová slova

gastro odpad, biologicky rozložitelný, infekce

Vydáno

01.10.2020

Nakladatel

ARDEC s.r.o.

Místo

Brno

ISBN

978-80-86020-91-4

Kniha

MĚSTSKÉ VODY 2020

Číslo edice

1.

Strany od

104

Strany do

109

Strany počet

6

Dokumenty

BibTex


@inproceedings{BUT165859,
  author="Jakub {Raček} and Tomáš {Chorazy} and Petr {Hlavínek}",
  title="Materiálová transformace gastro odpadu termickou pyrolýzou",
  annote="Gastro odpad (anglicky food waste) je biologicky rozložitelný odpad z kuchyní, restauračních provozoven, veřejných jídelen a stravoven, který představuje komplikovanou skupinu odpadů zejména z pohledu mikrobiologického oživení a z pohledu tvorby značného množství skládkových plynů a výluhů. Mikrobiologické znečištění představuje patogenní mikroorganismy, toxiny a další infekční patogeny, které představují potencionální biologické riziko pro zdraví lidí a živočichů. Gastro odpad je často také zdrojem zápachu a výskytu hmyzu a hlodavců, tudíž správný způsob nakládání s tímto odpadem je nezbytný zejména z důvodu zabránění šíření infekcí.",
  address="ARDEC s.r.o.",
  booktitle="MĚSTSKÉ VODY 2020",
  chapter="165859",
  howpublished="electronic, physical medium",
  institution="ARDEC s.r.o.",
  year="2020",
  month="october",
  pages="104--109",
  publisher="ARDEC s.r.o."
}