Detail publikace

Možnosti zpracování gastro odpadu pyrolýzou k materiálovému využití

RAČEK, J. CHORAZY, T. VRŠANSKÁ, M. BRTNICKÝ, M. PRAX. O. RADETZKÁ, H. HLAVÍNEK, P.

Originální název

Možnosti zpracování gastro odpadu pyrolýzou k materiálovému využití

Český název

Možnosti zpracování gastro odpadu pyrolýzou k materiálovému využití

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

cs

Originální abstrakt

Gastro odpad (anglicky food waste) je biologicky rozložitelný odpad z kuchyní, restauračních provozoven, veřejných jídelen a stravoven, který představuje komplikovanou skupinu odpadů zejména z pohledu mikrobiologického oživení a z pohledu tvorby značného množství skládkových plynů a výluhů. Mikrobiologické znečištění představuje patogenní mikroorganismy, toxiny a další infekční patogeny, které představují potencionální biologické riziko pro zdraví lidí a živočichů. Gastro odpad je často také zdrojem zápachu a výskytu hmyzu a hlodavců, tudíž správný způsob nakládání s tímto odpadem je nezbytný zejména z důvodu zabránění šíření infekcí.

Český abstrakt

Gastro odpad (anglicky food waste) je biologicky rozložitelný odpad z kuchyní, restauračních provozoven, veřejných jídelen a stravoven, který představuje komplikovanou skupinu odpadů zejména z pohledu mikrobiologického oživení a z pohledu tvorby značného množství skládkových plynů a výluhů. Mikrobiologické znečištění představuje patogenní mikroorganismy, toxiny a další infekční patogeny, které představují potencionální biologické riziko pro zdraví lidí a živočichů. Gastro odpad je často také zdrojem zápachu a výskytu hmyzu a hlodavců, tudíž správný způsob nakládání s tímto odpadem je nezbytný zejména z důvodu zabránění šíření infekcí.

Klíčová slova

pyrolýza, gastro odpad, pevný uhlíkatý produkt, biochar

Vydáno

03.10.2019

Nakladatel

ARDEC s.r.o.

Místo

Brno

ISBN

978-80-86020-90-7

Kniha

MĚSTSKÉ VODY 2019

Číslo edice

1.

Strany od

171

Strany do

178

Strany počet

8

Dokumenty

BibTex


@inproceedings{BUT159134,
  author="Jakub {Raček} and Tomáš {Chorazy} and Petr {Hlavínek} and Martina {Vršanská} and Hana {Radetzká}",
  title="Možnosti zpracování gastro odpadu pyrolýzou k materiálovému využití",
  annote="Gastro odpad (anglicky food waste) je biologicky rozložitelný odpad z kuchyní, restauračních provozoven, veřejných jídelen a stravoven, který představuje komplikovanou skupinu odpadů zejména z pohledu mikrobiologického oživení a z pohledu tvorby značného množství skládkových plynů a výluhů. Mikrobiologické znečištění představuje patogenní mikroorganismy, toxiny a další infekční patogeny, které představují potencionální biologické riziko pro zdraví lidí a živočichů. Gastro odpad je často také zdrojem zápachu a výskytu hmyzu a hlodavců, tudíž správný způsob nakládání s tímto odpadem je nezbytný zejména z důvodu zabránění šíření infekcí.",
  address="ARDEC s.r.o.",
  booktitle="MĚSTSKÉ VODY 2019",
  chapter="159134",
  howpublished="electronic, physical medium",
  institution="ARDEC s.r.o.",
  year="2019",
  month="october",
  pages="171--178",
  publisher="ARDEC s.r.o.",
  type="conference paper"
}