Detail publikace

MOŽNOSTI VYUŽITÍ ORGANICKÝCH A ANORGANICKÝCH POJIV, PŘI VÝROBĚ OBKLADOVÝCH PRVKŮ Z ODPADNÍCH SUROVIN

SMETANOVÁ, L., PETRŮ, A., SOKOLÁŘ, R.

Originální název

MOŽNOSTI VYUŽITÍ ORGANICKÝCH A ANORGANICKÝCH POJIV, PŘI VÝROBĚ OBKLADOVÝCH PRVKŮ Z ODPADNÍCH SUROVIN

Český název

MOŽNOSTI VYUŽITÍ ORGANICKÝCH A ANORGANICKÝCH POJIV, PŘI VÝROBĚ OBKLADOVÝCH PRVKŮ Z ODPADNÍCH SUROVIN

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

cs

Originální abstrakt

Tento článek ukazuje hodnocení a plány možného využití suchého lisování keramických oblkladů (porézních obladaček stěn) výlučně použitím surovin založených na popílku. Vodní sklo, přídavky Alufosu a duvilaxu a dalších přísad vedly ke zvýšení slinovací schopnosti střepu. To zlepšuje vlastnosti vypáleného popílkového střepů podle ISO norem (jako je nasákavost, pevnost v ohybu) a chemické odolnosti popílkového střepu.

Český abstrakt

Tento článek ukazuje hodnocení a plány možného využití suchého lisování keramických oblkladů (porézních obladaček stěn) výlučně použitím surovin založených na popílku. Vodní sklo, přídavky Alufosu a duvilaxu a dalších přísad vedly ke zvýšení slinovací schopnosti střepu. To zlepšuje vlastnosti vypáleného popílkového střepů podle ISO norem (jako je nasákavost, pevnost v ohybu) a chemické odolnosti popílkového střepu.

Rok RIV

2005

Vydáno

01.12.2005

Nakladatel

VUT Brno

Místo

Brno

ISBN

80-214-3081-8

Kniha

Maltoviny 2005

Číslo edice

1

Strany od

126

Strany do

131

Strany počet

6

Dokumenty

BibTex


@inproceedings{BUT15177,
  author="Lenka {Smetanová} and Radomír {Sokolář} and Aleš {Petrů}",
  title="MOŽNOSTI VYUŽITÍ ORGANICKÝCH A ANORGANICKÝCH POJIV, PŘI VÝROBĚ OBKLADOVÝCH PRVKŮ Z ODPADNÍCH SUROVIN",
  annote="Tento článek ukazuje  hodnocení a plány možného využití suchého lisování  keramických oblkladů (porézních obladaček stěn) výlučně použitím surovin založených na popílku. Vodní sklo, přídavky Alufosu a duvilaxu a dalších přísad vedly ke zvýšení  slinovací schopnosti střepu. To zlepšuje vlastnosti  vypáleného popílkového střepů podle ISO norem (jako je nasákavost, pevnost v ohybu) a chemické odolnosti  popílkového střepu.",
  address="VUT Brno",
  booktitle="Maltoviny 2005",
  chapter="15177",
  institution="VUT Brno",
  year="2005",
  month="december",
  pages="126--131",
  publisher="VUT Brno",
  type="conference paper"
}