Detail publikace

Eliminace akrylamidu v sušenkách s fruktózou aplikací enzymu L-asparaginázy

MARKOVÁ, L. MEŠKOVÁ, E. SINDLER, W. BEDNÁRIKOVÁ, A. KUKUROVÁ, K. MURKOVIC, M. CIESAROVÁ, Z. ŠIMKO, P.

Originální název

Eliminace akrylamidu v sušenkách s fruktózou aplikací enzymu L-asparaginázy

Anglický název

Elimination of acrylamide in diabetic biscuits by application of enzyme L-asparaginase

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Cílem této studie bylo snížit obsah akrylamidu v sušenkách pod deklarovanou indikativní hodnotu (500 ug/kg) použitím komerčně dostupného enzymu L-asparagináza a nalézt optimální podmínky jeho aplikace z hlediska koncentrace a vhodné výrobní fáze pro jeho aplikaci. Zároveň byl sledován i vliv přidaného enzymu na vzhled, barvu a texturní vlastnosti sušenek.

Anglický abstrakt

The aim of this study was to reduce the levels of acrylamide in biscuits under the indicative value (500 ug / kg) using the enzyme L-asparaginase and optimization of the application of the enzyme L-asparaginase in biscuits. At the same time, we studied the influence of added enzyme on appearance, color and textural properties of cookies.

Klíčová slova

akrylamid, eliminace, sušenky, L-asparagináza

Klíčová slova v angličtině

acrylamide, elimination, biscuits, L-asparaginase

Autoři

MARKOVÁ, L.; MEŠKOVÁ, E.; SINDLER, W.; BEDNÁRIKOVÁ, A.; KUKUROVÁ, K.; MURKOVIC, M.; CIESAROVÁ, Z.; ŠIMKO, P.

Rok RIV

2012

Vydáno

21. 5. 2012

ISBN

978-80-7080-839-9

Kniha

XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - Sborník příspěvků

Strany od

93

Strany do

96

Strany počet

4

BibTex

@inproceedings{BUT97663,
  author="MARKOVÁ, L. and MEŠKOVÁ, E. and SINDLER, W. and BEDNÁRIKOVÁ, A. and KUKUROVÁ, K. and MURKOVIC, M. and CIESAROVÁ, Z. and ŠIMKO, P.",
  title="Eliminace akrylamidu v sušenkách s fruktózou aplikací enzymu L-asparaginázy",
  booktitle="XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - Sborník příspěvků",
  year="2012",
  pages="93--96",
  isbn="978-80-7080-839-9"
}