Detail publikace

Odhady parametrů Weibullova rozdělení z náhodně cenzorovaného výběru.

ŠMEREK, M. MICHÁLEK, J.

Originální název

Odhady parametrů Weibullova rozdělení z náhodně cenzorovaného výběru.

Anglický název

Estimation of Weibull Distribution Parameters by Random censoring

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Příspěvek se zabývá odhady parametrů rozdělení z neúplných výběrů, konkrétně náhodným cenzorováním. Všímá si přesnosti těchto odhadů pro Weibullovo rozdělení v závislosti na skutečných hodnotách parametrů. Příspěvek se zabývá odhady parametrů rozdělení z neúplných výběrů, konkrétně náhodným cenzorováním. Všímá si přesnosti těchto odhadů pro Weibullovo rozdělení v závislosti na skutečných hodnotách parametrů. Příspěvek se zabývá odhady parametrů rozdělení z neúplných výběrů, konkrétně náhodným cenzorováním. Všímá si přesnosti těchto odhadů pro Weibullovo rozdělení v závislosti na skutečných hodnotách parametrů. Příspěvek se zabývá odhady parametrů rozdělení z neúplných výběrů, konkrétně náhodným cenzorováním. Všímá si přesnosti těchto odhadů pro Weibullovo rozdělení v závislosti na skutečných hodnotách parametrů. Příspěvek se zabývá odhady parametrů rozdělení z neúplných výběrů, konkrétně náhodným cenzorováním. Všímá si přesnosti těchto odhadů pro Weibullovo rozdělení v závislosti na skutečných hodnotách parametrů.

Anglický abstrakt

This paper focuses on the estimates of the distribution parameters from incomplete sampling, specific to "random-censoring". The article examines the estimated accuracy utilizing Weibuill's distribution methodology, and its dependence on the true values of utilizing parameters.

Klíčová slova

Weibullovo rozdělení, odhady parametrů, neúplné výběry

Klíčová slova v angličtině

Weibull Distribution, paramater estimation, uncomplete samples

Autoři

ŠMEREK, M.; MICHÁLEK, J.

Rok RIV

2007

Vydáno

8. 7. 2007

Nakladatel

University of Defance

Místo

Brno

ISBN

978-80-7231-228-3

Kniha

Proceedings of abstracts and electornic version of rewieved contributions on CD-ROM. XXV International Colloquim on the Management of Educational process.

Strany od

1

Strany do

11

Strany počet

11

BibTex

@inproceedings{BUT25773,
  author="Michal {Šmerek} and Jaroslav {Michálek}",
  title="Odhady parametrů Weibullova rozdělení z náhodně cenzorovaného výběru.",
  booktitle="Proceedings of abstracts and electornic version of rewieved contributions on CD-ROM. XXV International Colloquim on the Management of Educational process.",
  year="2007",
  pages="1--11",
  publisher="University of Defance",
  address="Brno",
  isbn="978-80-7231-228-3"
}