Detail publikace

Co to přesně znamená, když je při diagnostickém průzkumu konstrukce požadováno stanovení mrazuvzdornosti betonu, část II.

KOCÁB, D.

Originální název

Co to přesně znamená, když je při diagnostickém průzkumu konstrukce požadováno stanovení mrazuvzdornosti betonu, část II.

Anglický název

What exactly does it mean when concrete frost resistance determination is required during structure diagnostics, Part II

Typ

článek v časopise - ostatní, Jost

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Stanovení odolnosti betonu proti zmrazování a rozmrazování je při diagnostice konstrukcí nesnadný úkol. Již před odběrem zkušebních vzorků je nutné zodpovědět mnoho důležitých otázek, aby následné zkoušení bylo smysluplné a dosažené výsledky byly jednoznačně interpretovatelné. Druhá část článku se zabývá stanovením odolnosti betonu proti zmrazování a rozmrazování a rozdílem mezi působením mrazu na beton bez a s rozmrazovacími látkami.

Anglický abstrakt

Determining the freezing and thawing resistance of concrete is a difficult task in the diagnostics of structures. Many important questions need to be answered before test samples are taken so that subsequent testing is meaningful and the results obtained can be interpreted. The second part of this paper deals with the determination of the freeze-thaw resistance of concrete and the difference between freezing od concrete without and with defrosting chemicals.

Klíčová slova

Beton; konstrukce; mrazuvzdornost; odolnost proti vodě a chemických rozmrazovacím látkám

Klíčová slova v angličtině

Concrete; structure; frost resistance; resistance to water and defrosting chemicals

Autoři

KOCÁB, D.

Vydáno

26. 9. 2023

Nakladatel

Jaga Media, s. r. o.

Místo

Praha

ISSN

1802-0631

Periodikum

Realizace staveb

Ročník

86

Číslo

4/2023

Stát

Česká republika

Strany od

46

Strany do

50

Strany počet

5

URL

BibTex

@article{BUT187260,
  author="Dalibor {Kocáb}",
  title="Co to přesně znamená, když je při diagnostickém průzkumu konstrukce požadováno stanovení mrazuvzdornosti betonu, část II.",
  journal="Realizace staveb",
  year="2023",
  volume="86",
  number="4/2023",
  pages="46--50",
  issn="1802-0631",
  url="https://www.jagamedia.cz/portfolio/realizace-staveb-04-2023/"
}