Detail publikace

Effect of carbon source on the microbial production of bacterial cellulose

Radim Striz, Adriana Kovalcik, Falk Liebner, Michal Machovsky

Originální název

Effect of carbon source on the microbial production of bacterial cellulose

Typ

konferenční sborník (ne článek)

Jazyk

angličtina

Originální abstrakt

The worldwide production of wine in 2018 reached 292 million hectoliters. After pressing of grapes for the wine production, grape pomace remains. Approximately of wine and 260 kilograms of grape pomace is obtained from 1.3 tons of grapes. We have shown that bacterial cellulose can be effectively produced on the extract of the grape pomace.

Klíčová slova

Grape pomace, Waste, Bacterial cellulose

Autoři

Radim Striz, Adriana Kovalcik, Falk Liebner, Michal Machovsky

Vydáno

21. 11. 2019

Nakladatel

Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická

Místo

Brno, Česká Republika

ISBN

978-80-214-5807-9

Kniha

Studentská odborná konference, Chemie je život, 21. listopadu 2019, Sborník abstraktů

Strany počet

1

BibTex

@proceedings{BUT162365,
  editor="Radim {Stříž} and Adriána {Kovalčík}",
  title="Effect of carbon source on the microbial production of bacterial cellulose",
  year="2019",
  pages="1",
  publisher="Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická",
  address="Brno, Česká Republika",
  isbn="978-80-214-5807-9"
}

Dokumenty