Detail publikace

Koncepce elektro-hydraulického aktuátoru

TŘETINA, K.

Originální název

Koncepce elektro-hydraulického aktuátoru

Anglický název

The concept of the electro-hydraulic actuator

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Systémy EHA umožňují transformaci elektrické energie na tlakovou a dále na mechanickou energii. Mechanická energie je nezbytná k řízení kormidel a dalších pohybových části letadla. V současné době je tato metoda používána pouze pro velké dopravní letadla. V článku jsou tři koncepční návrhy, které by se vhodně používaly pro malá letadla. Důraz je kladen na požadavky spolehlivosti, konstrukci a technické parametry EHA pro malá letadla. Bylo by vhodné zapojit technickou školu do řešení technických problémů a rozvoje systému EHA.

Anglický abstrakt

EHA systems enables the transformation of eletrical energy to pressure and further to mechanical energy. The mechanical energy is necessary to control the rudder and other moving power part of the aircraft, at the present time, this method is used only for large transport aircraft. In the aircraft are three conceptual designs that would de suitably used for small aircraft. The focus is on the reqquirements of reliability, design and technical parameters of the EHA for small aircraft. It would be appropriate the technical school involved in solving technical problems and development of EHA system.

Klíčová slova

elektrický systém; hydralický systém; řízení kormidel

Klíčová slova v angličtině

electric system; hydraulic system; control of rudder

Autoři

TŘETINA, K.

Vydáno

18. 10. 2017

Nakladatel

Univerzita obrany v Brně

Místo

Brno

ISBN

978-80-7582-012-9

Kniha

Měření, diagnostika, spolehlivost palubních soustav letadel 2017 (sborník příspěvků ze 17. mezinárodní vědecké konference)

Edice

1

Číslo edice

1

Strany od

286

Strany do

292

Strany počet

7

BibTex

@inproceedings{BUT141929,
  author="Karel {Třetina}",
  title="Koncepce elektro-hydraulického aktuátoru",
  booktitle="Měření, diagnostika, spolehlivost palubních soustav letadel 2017 (sborník příspěvků ze 17. mezinárodní vědecké konference)",
  year="2017",
  series="1",
  number="1",
  pages="286--292",
  publisher="Univerzita obrany v Brně",
  address="Brno",
  isbn="978-80-7582-012-9"
}