Detail publikace

Měření mikroheterogenity pH u sýru pomocí zobrazení doby života fluorescence

BURDÍKOVÁ, Z. ŠVINDRÝCH, Z. PALA, J. HICKEY, C. ČMIEL, V. AUTY, M. SHEEHAN, J.

Originální název

Measurement of pH micro-heterogeneity in cheese matrices by Fluorescence Lifetime Imaging

Český název

Měření mikroheterogenity pH u sýru pomocí zobrazení doby života fluorescence

Anglický název

Measurement of pH micro-heterogeneity in cheese matrices by Fluorescence Lifetime Imaging

Typ

článek ve sborníku

Jazyk

en

Originální abstrakt

Cheese pH analysis using advanced confocal microscopy technique of two dimensional lambda scan and fluorescence lifetime with a help of white light laser (WLL) and HyD. WLL and Hyd were used to get a stack of time resolved images with a different spectral positions. The resulting time resolved fluorescence images were evaluated manually from this exported data.

Český abstrakt

Analýza pH u sýru byla prováděna s využítm pokročilých technik konfokální mikroskopie jako jsou dvourozměrný lambda sken a hodnocení doby života fluorescence, s pomocí laseru bílého světla (WLL) a hybridních detektorů (HyD). WLL a Hyd sloužily k získání sady časově rozlišených fluorescenčních snímků v různých spektrálních oblastech. Výsledné obrazy a výstupy doby života fluorescence byly vyhotoveny z těchto dat vyhotovenými algoritmy.

Anglický abstrakt

Cheese pH analysis using advanced confocal microscopy technique of two dimensional lambda scan and fluorescence lifetime with a help of white light laser (WLL) and HyD. WLL and Hyd were used to get a stack of time resolved images with a different spectral positions. The resulting time resolved fluorescence images were evaluated manually from this exported data.

Klíčová slova

pH, sýr, časově rozlišená fluorescence, konfokální mikroskopie, lambda sken

Rok RIV

2014

Vydáno

09.09.2014

Místo

Praha

ISBN

978-80-260-6720-7

Kniha

IMC 2014 PROCEEDINGS

Strany od

4240

Strany do

4241

Strany počet

2

BibTex


@inproceedings{BUT110524,
  author="Zuzana {Burdíková} and Zdeněk {Švindrých} and Jan {Pala} and Cian {Hickey} and Vratislav {Čmiel} and Mark {Auty} and Jeremiah {Sheehan}",
  title="Measurement of pH micro-heterogeneity in cheese matrices by Fluorescence Lifetime Imaging",
  annote="Cheese pH analysis using advanced confocal microscopy technique of two dimensional lambda scan and fluorescence lifetime with a help of white light laser (WLL) and HyD. WLL and Hyd were used to get a stack of time resolved images with a different spectral positions. The resulting time resolved fluorescence images were evaluated manually from this exported data.",
  booktitle="IMC 2014 PROCEEDINGS",
  chapter="110524",
  howpublished="electronic, physical medium",
  year="2014",
  month="september",
  pages="4240--4241",
  type="conference paper"
}