Detail projektu

Využití metody SPME ke stanovení aromatických látek sýrů

Období řešení: 01.01.2003 — 31.12.2003

Zdroje financování

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- plně financující (2003-03-19 - nezadáno)

O projektu

Cílem předkládaného projektu je vypracovat jednoduchou a rychlou metodu analýzy aromatických látek v potravinách založenou na použití SPME a plynové chromatografie. Tato metoda bude dále použita ke stanovení charakteristických aromatických látek plísňových sýrů a ke sledování jejich změn v průběhu zrání sýrů.

Popis anglicky
The aim of this project is to found fast and easy method for analysis of aroma compounds of food, based on SPME and gas chromatography.

Klíčová slova
aroma, sýr, SPME

Klíčová slova anglicky
aroma, cheese, SPME

Označení

IS 905

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Vítová Eva, doc. Ing., Ph.D. - hlavní řešitel

Útvary

Fakulta chemická
- příjemce (01.01.2003 - nezadáno)