Detail oboru

Potravinářská chemie a biotechnologie

FCHZkratka: NKCO_CHTPAk. rok: 2008/2009

Program: Chemie a technologie potravin

Délka studia:

Akreditace od: 20.7.2001Akreditace do: 10.10.2010

Profil

Profil absolventa oboru potravinářská chemie a biotechnologie je koncipován na pozadí rozvoje potravinářské vědy a rozvoje biotechnologií. Při studiu se klade důraz na biologické a fyzikální vědy, na kterých závisí rozvoj potravinářské vědy. V návaznosti na základní předměty studia se v biologických disciplinách prohlubují znalosti v aplikované mikrobiologii, bioinženýrství, v hygieně a sanitaci potravin.

Garant


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

1. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
MCO_BCH2Biochemie IIcs4PovinnýzkP - 26 / KK - 39ano
MC_BIO2Bioinženýrství IIcs4Povinnýzá,zkP - 26 / S - 13ano
MCT_CHL4Chemická legislativa IVcs0PovinnýP - 13ano
MC_ISAInstrumentální a strukturní analýzacs4PovinnýzkP - 26ano
MCA_ISA_PPraktikum z instrumentální a strukturní analýzy - PCHBTcs3PovinnýklL - 39ano
MCO_TPO_PPraktikum z technologie potravincs4PovinnýL - 52ano
MC_TPOTechnologie potravincs3PovinnýzkP - 26ano
MCT_ZAUAutomatizace technologiícs4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / P - 26 / KK - 65 / KK - 65 / C1 - 26 / C1 - 261ano
MC_BIMBioanalytické metodycs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 261ano
MCV_ERPEkonomika a řízení podnikucs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano
MCT_FYZ3Fyzika IIIcs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 26 / C1 - 13 / C1 - 131ano
MC_MOBMolekulární biotechnologiecs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 261ano
MCO_MGE2Molekulární genetika IIcs2Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 261ano
MC_BIN_PZPraktikum z bioinženýrstvícs2Povinně volitelnýL - 26 / L - 261ano
MC_MOB_PPraktikum z molekulární biotechnologiecs3Povinně volitelnýL - 26 / L - 261ano
MCO_PRP_PPříprava a řízení projektu - PCHBTcs3Povinně volitelnýSL - 13 / SL - 131ano
BCV_ZPOZáklady průmyslového a obchodního právacs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano
1. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
MC_ACP2Analytická chemie potravin IIcs4PovinnýzkP - 26ano
MC_BPOBalení potravincs4PovinnýzkP - 26ano
MAO_ACP2Food Analysis IIen4PovinnýzkP - 26ano
MC_CHP2Chemie potravin IIcs4PovinnýzkP - 26ano
MC_LAB1_PLaboratoř oboru I - PCHBTcs4PovinnýklKK - 52 / SL - 52ano
MCO_NFPNutraceutika a funkční potravinycs3PovinnýzkP - 26ano
MC_KOSKosmetologie a technologie kosmetikycs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 261ano
MCT_MAT3Matematika IIIcs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano
MCO_MPBMikrobiologie pro potravináře a biotechnologycs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 39 / KK - 391ano
MC_BIO_PPraktikum z biotechnologiecs4Povinně volitelnýKK - 78 / KK - 78 / L - 78 / L - 781ano
MC_KOS_PPraktikum z kosmetologiecs3Povinně volitelnýklL - 13 / L - 131ano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano
MC_TNOTechnologie nakládání s odpadycs3Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano
2. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
MC_BSTBiostatistikacs3PovinnýklP - 13 / C1 - 13ano
MC_BIT2Biotechnologie IIcs3PovinnýzkP - 26 / KK - 39ano
MAO_DS_PDiploma Seminar - PCHBTen3PovinnýKK - 13 / SD - 13ano
MC_DS_PDiplomový seminář - PCHBTcs3PovinnýKK - 13 / SD - 13ano
MCT_CHL5Chemická legislativa Vcs1PovinnýP - 13ano
MC_LAB2_PLaboratoř oboru II - PCHBTcs12PovinnýklKK - 156 / SL - 156ano
MCT_ZAUAutomatizace technologiícs4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / P - 26 / KK - 65 / KK - 65 / C1 - 26 / C1 - 261ano
MC_BIMBioanalytické metodycs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 261ano
MCV_ERPEkonomika a řízení podnikucs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano
MCT_FYZ3Fyzika IIIcs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 26 / C1 - 13 / C1 - 131ano
MC_HYPHygiena potravincs3Povinně volitelnýzkP - 26 / KK - 261ano
MAO_HYPHygiene of Fooden3Povinně volitelnýzkP - 26 / KK - 261ano
MCO_CHP3Chemie potravin IIIcs2Povinně volitelnýzkP - 261ano
MCO_LKPJakost v laboratorní a kontrolní praxics2Povinně volitelnýzá,zkP - 13 / S - 131ano
MC_MOBMolekulární biotechnologiecs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 261ano
MCO_MGE2Molekulární genetika IIcs2Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 261ano
MCO_POLPotravinářská legislativacs3Povinně volitelnýzkP - 26 / KK - 261ano
MC_BIN_PZPraktikum z bioinženýrstvícs2Povinně volitelnýL - 26 / L - 261ano
MC_MOB_PPraktikum z molekulární biotechnologiecs3Povinně volitelnýL - 26 / L - 261ano
MCO_PRP_PPříprava a řízení projektu - PCHBTcs3Povinně volitelnýSL - 13 / SL - 131ano
MCO_SAPSenzorická analýza potravincs2Povinně volitelnýklP - 13 / KK - 26 / S - 131ano
BCV_ZPOZáklady průmyslového a obchodního právacs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano
2. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
MCO_DPDiplomová prácecs30PovinnýKK - 195 / SL - 390ano
MC_KOSKosmetologie a technologie kosmetikycs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 261ano
MCT_MAT3Matematika IIIcs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano
MCO_MPBMikrobiologie pro potravináře a biotechnologycs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 39 / KK - 391ano
MC_BIO_PPraktikum z biotechnologiecs4Povinně volitelnýKK - 78 / KK - 78 / L - 78 / L - 781ano
MC_KOS_PPraktikum z kosmetologiecs3Povinně volitelnýklL - 13 / L - 131ano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano
MC_TNOTechnologie nakládání s odpadycs3Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 261ano