Detail předmětu

Potápění

CESA-TV-POTAk. rok: 2023/2024

Potápění pro začátečníky v kontrolovaném prostředí (bazénu) je základní kurz potápění pro začátečníky. Jde o základní potápěčský kurz, kde student získá potřebné znalosti pro bezpečné potápění v kontrolovaném prostředí (bazénu) pod dohledem. Pro vstup do kurzu není třeba dřívějších zkušeností s potápěním. Výuka probíhá dle standardů mezinárodní certifikační agentury TDI SDI (www.tdisdi.com). Tento kurz není zakončen certifikací potápěče.

Upozornění: Cena kurzu pro studenty VUT  2700,- Kč (platba dle pokynů na informační schůzce). Kurz zahrnuje teoretickou výuku (8 hodin) včetně originálního učebního materiálu (učebnice/manuál, jejíž součástí jsou dílčí výukové testy), praktické lekce v bazénu (4 hodiny), zapůjčení speciální výstroje, plnění lahví vzduchem. V rámci kurzu není zahrnuta doprava na místo teoretické a praktické části kurzu a zapůjčení základní potápěčské výstroje (tj. potápěčská maska, neoprenové boty, potápěčské ploutve). Základní potápěčskou výstroj lze poplatně zapůjčit u průvodce kurzu (Direct ocean s.r.o.)  

Informační schůzka: 21.2. 2024 18:00 hod kinosál FCM, Kolejní 2, účast nutná

Termín výuky: 15. - 17.3. 2024

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Garant předmětu

Vstupní znalosti

Uplavat 100m libovolným způsobem
Udržet se na místě ve vodě po dobu 1 minuty (šlapání vody)
 Vyplnění zdravotního dotazníku

 

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě aktivní účasti ve výuce, tj. pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině. V souladu se Směrnicí č.17/2019 K výuce tělesné výchovy je předmět hodnocen jedním kreditem.
 

Učební cíle

Po absolvování výuky budou studenti chápat pravidla bezpečného potápění, porozumí fyziologii lidského těla při potápění, fyzické a technické stránce potápěčské výstroje. Dále se budou schopni potápět v kontrolovaném prostředí (bazénu) pod dohledem oprávněných osob. Absolventi kurzu budou připraveni k pokračujícímu kurzu na otevřené vodě, který je zakončen mezinárodní certifikací Open Water Scuba Diver (OWD) od mezinárodní certifikační agentury TDI SDI www.tdisdi.com. Pokračující kurz již není součástí výuky.

 

Základní literatura

Open water scuba diver - student manual (česká verze) Autor: Katie Schickel |Český překlad: M. Piškula, M. Korhoň, H. Kosevová (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

12 hod., povinná

Vyučující / Lektor