Detail předmětu

Kondiční atletika

CESA-TV-KATLAk. rok: 2023/2024

Kondiční atletika je výsledkem transformace předmětu „Atletika“, který probíhal minulé semestry. Předmět bude vyučován celoročně ve venkovních prostorách. Předmět je určen pro začátečníky i pro zdatnější sportovce. Výuka probíhá po celý semestr venku (SAPPV/lesopark v okolí SA PPV). V případě nepříznivého počasí bude obsah jednotlivých hodin přizpůsoben povětrnostním podmínkám.

Aktuální rozvrh najdete v informačním systému VUT.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Garant předmětu

Vstupní znalosti

Znalosti a dovednosti na středoškolské úrovni předmětu tělesná výchova.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě aktivní účasti ve výuce, tj. pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině (jsou povoleny 2 neomluvené účasti). V souladu se Směrnicí č.17/2019 K výuce tělesné výchovy je předmět hodnocen jedním kreditem.
Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, omluvenky ústně na absence dopředu přímo ve výuce nebo emailem předem nejpozději však do 24,0 hodin po termínu výuky.

Nahrazování hodin po dohodě s vyučujícím pouze v jeho hodinách. 

 

  

Učební cíle

Kondiční atletika bude zaměřena na rozvoj všech kondičních parametrů. Možnost realizace individuálního tréninkového plánu v rámci výuky.
Zlepšení kondičních parametrů a běžecké techniky.

Základní literatura

Jebavý, Radim, Posilování s medicinbaly. / 1. vyd. Praha : Grada, 2011. 141 s. ; : il., portréty, fotografie. ISBN 978-80-247-3364-7 (CS)
Trénink kondice ve sportu / 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2010. 143 s. : il., grafy, tab. ISBN 978-80-244-2614-3 (brož.) (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

13 hod., povinná

Vyučující / Lektor