Detail předmětu

Odborná praxe 3

FEKT-BPC-OP3Ak. rok: 2023/2024

Obsahem předmětu je absolvování odborné praxe v délce trvání 160 hodin (4 týdnů) zejména v podnicích a firmách s elektrotechnickým zaměřením nebo zaměřením na komunikační technologie, případně ve výzkumných a vývojových ústavech a institucích. Student má možnost zvolit tuzemskou i zahraničí firmu. Praxi si může student zajistit sám nebo může využít možnost vykonat ji u smluvně zajištěného partnera fakulty. Praxi je třeba konat mimo dobu pravidelné výuky (zejména v letním prázdninovém období). Praxe musí obsahovat užití anglického jazyka, např. při komunikaci, případně překladu dokumentů apod. Cílem předmětu je, aby student byl schopen používat angličtinu jako jazyk komunikace při jednáních a komunikaci o odborných tématech (elektrotechnika/komunikační technologie), anglicky diskutovat a komunikovat problémy vzniklé při práci na zadaném úkolu a rovněž, na základě aplikace znalostí získaných v odborných předmětech (jak filologických tak elektrotechnických), byl schopen pochopit, přeložit a komunikovat obsah elektrotechnických dokumentů.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

5

Garant předmětu

Zajišťuje ústav

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě vypracování a odevzdání zprávy o náplni praxe a dosažených výsledcích, která musí být potvrzena pracovištěm, kde student praxi vykonal.
Student vypracuje zprávu o řešených úkolech, na kterých ve firmě pracoval a o dosažených výsledcích. Zpráva musí být potvrzena firmou, ve které student odbornou praxi vykonával.

Základní literatura

literatura není požadována

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BPC-APE bakalářský, 3. ročník, zimní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Odborná praxe

160 hod., povinná

Vyučující / Lektor