Detail předmětu

Tanec - Taneční v teniskách

CESA-TV-TATENAk. rok: 2019/2020

Kurz tvoří neformální výuka párových společenských tanců na obtížnostní úrovni základních tanečních.
Seznámení se základními tanečními prvky a následná vazba do krokových a pohybových sekvencí v páru. Zvládnutí jednoduchých choreografiích pod vedením instruktora. Možnost konzultace jak vyučovat párové lekce.

Jazyk výuky

čeština

Garant předmětu

Výsledky učení předmětu

Realizace studenta ve zvoleném sportu, vytvoření kladného vztahu k pohybové aktivitě, rozšířené taneční vzdělání, seznámení se s tancem v páru.

Prerekvizity

Znalosti a dovednosti na středoškolské úrovni předmětu tělesná výchova. Z organizačních důvodů je lepší mít stálého tanečního partnera od začátku kurzu. S sebou sportovně-taneční obuv a oděv. ZÁKAZ POUŽÍVÁNÍ SPOLEČENSKÉ OBUVI S PODPATKY (není akceptována ani obuv s chrániči).

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Skupinová výuka. Praktické osvojování spojené s doplňujícím teoretickým výkladem.

Osnovy výuky

1. BOZP, výukový plán, podmínky pro udělení zápočtu; úvodní informace do lekce
2. Blues, Polka
3. Waltz
4. Valčík
5. Tango
6. Slowfox
7. Quickstep
8. Jive
9. Rumba
10. ChaCha
11. Samba
12. OPAKOVÁNÍ
13. Opakování, zápočet

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, omluvenky ústně na absence dopředu přímo ve výuce nebo emailem předem nejpozději však do 24,0 hodin po termínu výuky.
Náhrada zameškaných a neomluvených hodin vždy po dohodě s vyučujícím přímo v dané specializaci nebo ve vymezených hodinách na Fit centru Machina. O náhradě se provádí záznam do prezenčního archu nebo vyučující vystavuje písemné potvrzení, pokud není k dispozici prezenční arch.
Další možnosti náhrady jsou v blokové výuce, na kurzech a na sportovních akcích CESA (např. Vánoční hry, Den sportu, jednorázové víkendové vzdělávací akce).

Tančí je ve sportovní obuvi, která je šetrná pro povrchy.
VYUČUJÍCÍ / LEKTOR - Ing. Martïn Valla

Základní literatura

ŠIMBEROVÁ, Dagmar - SKOTÁKOVÁ, Alena - SVOBODOVÁ, Lenka - HEDBÁVNÝ, Petr. Teorie tance [online]. 1 vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2009 [cit. 2015-12-14]. Elportál. Dostupné z: . ISSN 1802-128X. (CS (CS)
Latin Dance Study Guide Martin Blais (CS) (CS)
NELSON, Arnold G a Jouko KOKKONEN. Strečink na anatomických základech. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 143 s. Sport extra. ISBN 978-80-247-2784-4. (CS) (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

12 hod., povinná

Vyučující / Lektor