Detail předmětu

Španělština pro středně pokročilé (zkouška)

FAST-BYS39Ak. rok: 2020/2021

K předmětu se vypisují volitelné předměty BYS3 a BYS32, ve kterých studenti získají požadované znalosti a dovednosti. Předpokládá se, že student již absolvoval zkoušku BYS29. Obsah zkoušky vychází z knih Espaňol Lengua Extranjera - Nuevo Ven 1 - Francisca Castro, Fernando, Marín, Reyes Morales y Soledad Rosa a z knihy Espaňol Lengua Extranjera - Nuevo Ven 2 - Francisca Castro, Fernando, Marín, Reyes Morales y Soledad Rosa. Zkouška se skládá ze dvou částí, z písemné, kde se prověřuje znalost gramatiky, slovní zásoby, schopnost porozumění textu, poslechu a psaní ve španělštině, a ústní, která zkouší schopnost hovořit, krátce o daném tématu a reagovat na dotazy. Časová dotace pro vykonání zkoušky 2 hodiny.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Garant předmětu

Zajišťuje ústav

Ústav společenských věd (SPV)

Výsledky učení předmětu

Student, který úspěšně složí zkoušku BYS39, prokáže jazykovou znalost angličtiny na středně pokročilé úrovni, na úrovni B1 dle Společného evropského referenčního rámce CEF, vypracovaného Radou Evropy.

Prerekvizity

Student by měl ovládat látku probranou v kurzech BYS1 – BYS12 – BYS2 – BYS22 –BYS3 – BYS32

Osnovy výuky

Předmět se vypisuje během zkouškového období zimní i letní. Pokud vyučující nestanoví jinak je možné se domluvit individuálně. Časová dotace pro vykonání zkoušky jsou 2 hodiny.

Učební cíle

Cílem této zkoušky je ohodnotit, zda studenti magisterského studia dosáhli pokročilosti B1 podle stupnice CEF (Common European Framework), která je stanovena institucí Council of Europe. Krátký přehled požadavků pro pokročilost B1 je uveden v Anotaci.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu.