Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BCA_BCH1Ak. rok: 2016/2017
Složení živé hmoty, základní charakteristiky. Aminokyseliny, struktura a vlastnosti, peptidy, bílkoviny. Metody izolace a charakterizace bílkovin. Prostorová struktura biopolymerů. Klasifikace a funkce bílkovin. Sacharidy, glykoproteiny. Lipidy. Izoprenoidy. Biomembrány, membránový transport. Základy enzymologie. Enzymová kinetika. Mechanismy enzymové katalýzy. Základy metabolismu sacharidů, lipidů a dusíkatých látek. Regulace enzymové aktivity. Nukleové kyseliny. Aplikovaná biochemie.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Doporučená literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor BPCO_CHTOZP , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor BKCO_CHTOZP , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor BPCO_CHMN , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor BKCO_CHM , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor BPCO_CHM , 2. ročník, letní semestr, povinnýobor BPCO_SCH , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor BKCO_SCH , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor BPCO_BT , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor BKCO_BT , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor BPCO_CHP , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor BKCO_PCH , 2. ročník, letní semestr, povinný
obor CKCO_CZV , 1. ročník, letní semestr, povinný
Přednáška
Vyučující / Lektor
Cvičení