Detail předmětu

Angličtina pro mírně pokročilé 2

FP-AM2_2Ak. rok: 2013/2014

Kurz je zaměřen na výuku angličtiny jako druhého cizího jazyka na obecné úrovni, zahrnuje však i jazyk potřebný pro profesní účely.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

3

Garant předmětu

Zajišťuje ústav

Výsledky učení předmětu

Studenti si osvojí slovní zásobu ve vztahu ke svému budoucímu zaměstnání a zvládnou gramatické struktury tak, aby byli schopni běžné komunikace.

Prerekvizity

Předmět navazuje na slovní zásobu a znalosti získané v předmětu "Angličtina pro mírně pokročilé I", který studenti mohli navštěvovat v zimním semestru.
Předpokládané znalosti
Gramatika: To be, have, have got. Present Simple. There is, there are. Adverbs of frequency. Some, any. Prepositions. Past Simple. Regular and irregular verbs. Mass and Count nouns. Some, a lot, many, much. Comparative and superlative adjectives. Present continuous. Future: will. Expressing probability.
Slovní zásoba: Getting to know people. Numbers. Telephoning. Lifestyles. Job. Time expressions. Travel and holiday. Instructions. Food. Offers and requests. Eating and drinking. Telling the time, dates. Welcoming a visitor. Work. Making and changing arrangements. Communication and languages. Faxes and emails.

Korekvizity

Nejsou aplikovány.

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Předmět je vyučován formou praktických jazykových cvičení s důrazem na nácvik jazykových dovedností a rozvíjení slovní zásoby. Doplňuje je samostatná práce studentů v elearningovém prostředí moodle.

Způsob a kritéria hodnocení

Zápočet je podmíněn aktivní účastí a samostudiem, splněním úkolů vyplývajících z průběžné kontroly studia a absolvováním písemného zápočtového testu s dosažením min. 60% bodů. Zkouška je písemná a ústní a její splnění je požadavkem pro ukončení BS pro studenty, jejichž hlavním jazykem je němčina. Odpovídá úrovni A2 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Zápočet a zkouška mají jeden řádný a dva opravné termíny.

Osnovy výuky

1. U9 Destination with a difference. Modal verbs (should, may, can, have to).
2. U9 Hotel. Invitations. Suggestions.
3. U10 Connecting people. Past Simple and Present Perfect.
4. U10 Verbs with prepositions. Confusing verbs.
5. U10 Answerphone messages. Emails and mobile phones.
6. U11 Reach for the sky. Past Simple Passive. Wordbuilding.
7. U11 Opinions. Agreeing and disagreeing.
8. U12 Winning and keeping customers. Social exchanges. Tense review.
9. U12 Describing people, places and things. Communication review.
10. Opakování, zápočtový test

Učební cíle

Cílem kurzu je vybavit studenty pro každodenní komunikaci, aby zvládli běžné úkoly (např. objednat ubytování v hotelu, vyřizovat běžnou korespondenci, vyjádřit názor, popsat osobu, věc nebo místo, jednat se zákazníky apod.), se kterými se mohou setkat v širokém okruhu profesí.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Docházka je pravidelně kontrolována. Absence může být v odůvodněných případech po dohodě s vyučujícím nahrazena.

Základní literatura

International Express Elementary. Student's Book. Interactive Edition + Pocket Book + MultiROM. ISBN: 9780194568005 (EN)

Doporučená literatura

MURPHY, Raymond. Essential Grammar in Use. With Answers. A self-study reference and practice book for elementary students of English. 2nd ed. Cambridge: CUP, 2001. ISBN 0-521-55928-6 (EN)
McCARTHY, Michael, O´DELL, Felicity: English Vocabulary in Use. With answers. Elementary. Cambridge: CUP, 1999 (EN)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BAK bakalářský

    obor BAK-DP , 2. ročník, letní semestr, volitelný

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení jazykové

26 hod., nepovinná

Vyučující / Lektor