Detail předmětu

Pokroky ve fyzikální chemii

FCH-DCA_PFDAk. rok: 2011/2012

Předmět je povinný. Výuka předmětu probíhá individuálně. Jednotliví doktorandi si vybírají v souladu s odborným zaměřením disertační práce a po dohodě s garantem předmětu některou část z fyzikální chemie, kterou si na základě doporučené literatury nastudují. V průběhu studia dané problematiky se konají konzultace s garantem. Zkouška z předmětu Pokroky fyzikální chemie se pak realizuje formou cca 40 minutové přednášky v rámci Ústavu fyzikální chemie, která se koná za přítomnosti garanta resp. jím pověřené osoby. Po přednášce probíhá obecná diskuse k dané problematice. Garant následně provede celkové zhodnocení přednášky.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

0

Výsledky učení předmětu

Studenti při studiu vybraných částí z Fyzikální chemie získají potřebné znalosti, které využijí při vypracování disertační práce.

Prerekvizity

Základní znalosti z chemické termodynamiky, chemické kinetiky, elektrochemie, nauky o struktuře hmoty. Znalost angličtiny, umožňující studium odborné literatury.

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Metody vyučování závisejí na způsobu výuky a jsou popsány článkem 7 Studijního a zkušebního řádu VUT.

Způsob a kritéria hodnocení

Hodnocení formou známky je provedeno na základě posouzení průběhu přednášky po stránce její prezentace po stránce odborné a formální, jakož i úrovně odpovědí posluchače v rámci diskuse garant předmětu.

Osnovy výuky

Osnova předmětu vychází z vybraného tematu přednášky, prezentované studentem.

Učební cíle

Cílem předmětu je, aby posluchač mohl na základě studia doporučené literatury a následné prezentaci formou přednášky dokázat, že chápe fyzikálně-chemickou podstatu jevů, bezprostředně souvisejících s tematem disertační práce.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

není

Zařazení předmětu ve studijních plánech

Typ (způsob) výuky

 

Konzultace v kombinovaném studiu

0 hod., nepovinná

Vyučující / Lektor