Detail publikace
Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů
SKLENÁŘOVÁ, K. VÍTOVÁ, E. BUŇKA, F. DIVIŠOVÁ, R.
Originální název
Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů
Český název
Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů
Typ
abstrakt
Jazyk
cs
Originální abstrakt
U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.
Český abstrakt
U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.
Klíčová slova
Sýrové analogy, SPME, GC, chutnost
Vydáno
06.06.2012
Nakladatel
ČSCH
Místo
Olomouc
ISSN
0009-2770
Periodikum
Chemické listy
Ročník
106
Číslo
6
Stát
CZ
Strany od
571
Strany do
571
Strany počet
1
Dokumenty
BibTex
@misc{BUT92750,
author="Kateřina {Sůkalová} and Eva {Vítová} and František {Buňka} and Radka {Divišová}",
title="Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů",
annote="U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.",
address="ČSCH",
chapter="92750",
institution="ČSCH",
number="6",
year="2012",
month="june",
pages="571--571",
publisher="ČSCH",
type="abstract"
}