Detail publikace

Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů

SKLENÁŘOVÁ, K. VÍTOVÁ, E. BUŇKA, F. DIVIŠOVÁ, R.

Originální název

Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů

Anglický název

The comparison of analytical and sensory flavour of processed cheese analogues

Typ

abstrakt

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.

Anglický abstrakt

The aim of this work was to identify and quantify the content of taste and aroma active compounds and to evaluate flavour of cheese analogue samples with various vegetable fats (coconut, palm, butter and mixed oils and butter).

Klíčová slova

Sýrové analogy, SPME, GC, chutnost

Klíčová slova v angličtině

Cheese analogues, SPME, GC, flavour

Autoři

SKLENÁŘOVÁ, K.; VÍTOVÁ, E.; BUŇKA, F.; DIVIŠOVÁ, R.

Vydáno

6. 6. 2012

Nakladatel

ČSCH

Místo

Olomouc

ISSN

0009-2770

Periodikum

Chemické listy

Ročník

106

Číslo

6

Stát

Česká republika

Strany od

571

Strany do

571

Strany počet

1

BibTex

@misc{BUT92750,
  author="Kateřina {Sůkalová} and Eva {Vítová} and František {Buňka} and Radka {Divišová}",
  title="Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů",
  year="2012",
  journal="Chemické listy",
  volume="106",
  number="6",
  pages="571--571",
  publisher="ČSCH",
  address="Olomouc",
  issn="0009-2770",
  note="abstract"
}