Detail publikace

Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů

SKLENÁŘOVÁ, K. VÍTOVÁ, E. BUŇKA, F. DIVIŠOVÁ, R.

Originální název

Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů

Český název

Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů

Typ

abstrakt

Jazyk

cs

Originální abstrakt

U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.

Český abstrakt

U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.

Klíčová slova

Sýrové analogy, SPME, GC, chutnost

Vydáno

06.06.2012

Nakladatel

ČSCH

Místo

Olomouc

ISSN

0009-2770

Periodikum

Chemické listy

Ročník

106

Číslo

6

Stát

CZ

Strany od

571

Strany do

571

Strany počet

1

Dokumenty

BibTex


@misc{BUT92750,
  author="Kateřina {Sůkalová} and Eva {Vítová} and František {Buňka} and Radka {Divišová}",
  title="Srovnání analytické a senzorické chutnosti tavených sýrových analogů",
  annote="U vybraných tavených sýrových analogů s přídavkem různých tuků (slunečnicový olej, palmový tuk, kokosový tuk, máslo a koncentrovaný mléčný tuk) byly pomocí SPME-GC identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní sloučeniny. Zároveň byla provedena senzorická analýza flavouru.",
  address="ČSCH",
  chapter="92750",
  institution="ČSCH",
  number="6",
  year="2012",
  month="june",
  pages="571--571",
  publisher="ČSCH",
  type="abstract"
}