Detail publikace
Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů
SŮKALOVÁ, K. VÍTOVÁ, E. BUŇKA, F.
Originální název
Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů
Český název
Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
cs
Originální abstrakt
Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.
Český abstrakt
Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.
Klíčová slova
tavené sýrové analogy, flavour, senzorická kvalita
Rok RIV
2014
Vydáno
28.05.2014
ISBN
978-80-7305-670-4
Kniha
XVI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí. Sborník příspěvků
Strany od
10
Strany do
12
Strany počet
3
Dokumenty
BibTex
@inproceedings{BUT111746,
author="Kateřina {Sůkalová} and Eva {Vítová} and František {Buňka}",
title="Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů",
annote="Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.",
booktitle="XVI. konference mladých vědeckých pracovníků
s mezinárodní účastí. Sborník příspěvků",
chapter="111746",
howpublished="electronic, physical medium",
year="2014",
month="may",
pages="10--12",
type="conference paper"
}