Detail publikace

Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů

SŮKALOVÁ, K. VÍTOVÁ, E. BUŇKA, F.

Originální název

Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů

Český název

Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

cs

Originální abstrakt

Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.

Český abstrakt

Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.

Klíčová slova

tavené sýrové analogy, flavour, senzorická kvalita

Rok RIV

2014

Vydáno

28.05.2014

ISBN

978-80-7305-670-4

Kniha

XVI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí. Sborník příspěvků

Strany od

10

Strany do

12

Strany počet

3

BibTex


@inproceedings{BUT111746,
  author="Kateřina {Sůkalová} and Eva {Vítová} and František {Buňka}",
  title="Senzorické hodnocení tavených sýrových analogů",
  annote="Tato práce se zabvá posouzením vlivu přídavku vybraných rostlinných olejů na senzorickou jakost modelových vzorků tavených sýrových analogů.Pro senzorické hodnocení vzhledu a barvy, lesku, textury a chuti a vůně byla použita sedmibodová stupnice hedonického typu. Intenzita vybraných deskriptorů off-flavouru (hořká, olejová, slaná, sýrová a jiná) byla hodnocena pomocí profilového testu. Přídavek rostlinného oleje významně ovlivnil (P<0.05) senzorick vlastnosti tavených sýrových analogů, hlavně chuť a vůni.",
  booktitle="XVI. konference mladých vědeckých pracovníků
s mezinárodní účastí. Sborník příspěvků",
  chapter="111746",
  howpublished="electronic, physical medium",
  year="2014",
  month="may",
  pages="10--12",
  type="conference paper"
}