Detail publikace

Nedělejte zbytečné chyby v jazyce C

MARTINEK, D.

Originální název

Nedělejte zbytečné chyby v jazyce C

Anglický název

Do not make unnecessary mistakes in the C language

Typ

audiovizuální tvorba

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

V příručce jsou identifikovány časté a závažné chyby, kterých se dopouštějí studenti základních kurzů programování. U každého problému čtenář najde hodnocení jeho závažnosti, návrh jeho řešení a rady a tipy, jak se problému v praxi vyhnout. Jednotlivé problémy jsou roztříděny do několika kategorií, jako obecné programátorské chyby, práce se soubory, s ukazateli, dále zde čtenář najde kapitoly zabývající se programátorskou etiketou a tvorbou dokumentace. Tato práce se zabývá programováním v jazyce C.

Anglický abstrakt

In this handbook, there are identified often and serious mistakes the students of basic courses of programming makes. Each mentioned problem contains an evaluation of its seriousness, a proposal of its solution, and advices and tips how to avoid the problem in practise. The problems are categorised to several categories, like general programming mistakes, working with files, with pointers, and furthermore there are chapters about a programming etiquette and about making a documentation. This publication deals with programming in C language.

Klíčová slova

programování, algoritmy, chyby, jazyk C

Klíčová slova v angličtině

programming, algorithms, mistakes, the C language

Autoři

MARTINEK, D.

Vydáno

28. 9. 2004

Místo

Brno

Strany počet

55

URL

BibTex

@misc{BUT63338,
  author="David {Martinek}",
  title="Nedělejte zbytečné chyby v jazyce C",
  year="2004",
  pages="55",
  address="Brno",
  url="http://www.fit.vutbr.cz/~martinek/clang/files/noerrors.pdf, http://www.fit.vutbr.cz/~martinek/clang/files/noerrors.ps",
  note="presentation"
}