Detail publikace

POLYMERNÍ SPRÁVKOVÁ MALTA NA VLHKÉ PODKLADY

HERMANN, R.

Originální název

POLYMERNÍ SPRÁVKOVÁ MALTA NA VLHKÉ PODKLADY

Anglický název

POLYMER-BASED REPAIR MORTAR FOR DAMP SUBSTRATES

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Tato práce pojednává o základním výzkumu a návrhu polymerní, epoxidové správkové hmoty pro sanaci vlhkých až mokrých podkladů. Cílem práce je návrh hmoty skládající se z vhodné epoxidové pryskyřice v kombinaci s vhodným tvrdidlem a plnivem o zrnitosti 0-1 mm. Návrh hmoty je koncipován směrem zaručujícím dostatečnou přídržnost k vlhkému, mokrému podkladu bez nutnosti použití primeru (primárního epoxidového nátěru). Vlastnosti hmoty jsou ověřovány pomocí stanovení přídržnosti k podkladu v souladu s ČSN EN 1542. V rámci práce bylo zjištěno, že navržená hmota dosahuje hodnot přídržnosti k podkladu mnohonásobně vyšší, než běžně používané sanační hmoty vyhovujícím standardům normy ČSN EN 1504-3-3.

Anglický abstrakt

This paper deals with basic research and recipe design of polymer, epoxy-based repair mortar for rehabilitation of damp, wet substrates. The aim of this research is to design a mortar consisting of a suitable epoxy resin in combination with a suitable hardener and filler with a grain size of 0-1 mm. The material is designed in a way to guarantee sufficient adhesion to damp, wet concrete without the use of a primer (primary epoxy coating). The properties of the material are tested by the determination of adhesive strength to the substrate in accordance with ČSN EN 1542. It was found that the designed material achieves adhesion values to the substrate many times higher than the commonly used rehabilitation materials complying with the standards of the standard ČSN EN 1504-3.

Klíčová slova

Polymerní správková hmota, epoxid, sanace, přídržnost

Klíčová slova v angličtině

Polymer-based repair mortar, epoxy, rehabilitation, adhesive strength

Autoři

HERMANN, R.

Vydáno

23. 1. 2020

ISBN

978-80-86433-73-8

Kniha

JUNIORSTAV 2020 22. odborná konference doktorského studia s mezinárodní účastí PROCEEDINGS Sborník Příspěvků

Edice

1

Číslo edice

1

Strany od

678

Strany do

682

Strany počet

5

BibTex

@inproceedings{BUT161639,
  author="Radek {Hermann}",
  title="POLYMERNÍ SPRÁVKOVÁ MALTA NA VLHKÉ PODKLADY",
  booktitle="JUNIORSTAV 2020 22. odborná konference doktorského studia s mezinárodní účastí PROCEEDINGS Sborník Příspěvků",
  year="2020",
  series="1",
  number="1",
  pages="678--682",
  isbn="978-80-86433-73-8"
}