Detail publikace

STUDIUM INTERAKCÍ HYALURONAN-AMINOKYSELINY

JUGL, A. PEKAŘ, M.

Originální název

STUDIUM INTERAKCÍ HYALURONAN-AMINOKYSELINY

Český název

STUDIUM INTERAKCÍ HYALURONAN-AMINOKYSELINY

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

cs

Originální abstrakt

Tento článek se zaměřuje na využití izotermální titrační kalorimetrie (ITC) ke studiu interakcí mezi záporně nabitým polysacharidem hyaluronanem a kladně nabitými aminokyselinami. Byly zkoumány interakce mezi hyaluronanem (9 kDa až 1540 kDa) a oligomery argininu v hydrochloridové formě. Bylo zjištěno, že molekulová hmotnost oligomerního argininu hraje významnou roli při interakci s hyaluronanem. Naopak molekulová hmotnost hyaluronanu ovlivňuje interakce pouze mírně. Pokud je délka oligomeru příliš krátká, k elektrostatickým interakcím s hyaluronanem nedochází.

Český abstrakt

Tento článek se zaměřuje na využití izotermální titrační kalorimetrie (ITC) ke studiu interakcí mezi záporně nabitým polysacharidem hyaluronanem a kladně nabitými aminokyselinami. Byly zkoumány interakce mezi hyaluronanem (9 kDa až 1540 kDa) a oligomery argininu v hydrochloridové formě. Bylo zjištěno, že molekulová hmotnost oligomerního argininu hraje významnou roli při interakci s hyaluronanem. Naopak molekulová hmotnost hyaluronanu ovlivňuje interakce pouze mírně. Pokud je délka oligomeru příliš krátká, k elektrostatickým interakcím s hyaluronanem nedochází.

Klíčová slova

Hyaluronan, aminokyseliny, ITC

Vydáno

06.11.2019

Místo

Brno

ISBN

978-80-88307-03-7

Kniha

Sborník příspěvků termoanalytického semináře TAS 2019

Edice

1.

Číslo edice

1.

Strany od

89

Strany do

95

Strany počet

7

Dokumenty

BibTex


@inproceedings{BUT159766,
  author="Adam {Jugl} and Miloslav {Pekař}",
  title="STUDIUM INTERAKCÍ HYALURONAN-AMINOKYSELINY",
  annote="Tento článek se zaměřuje na využití izotermální titrační kalorimetrie (ITC) ke studiu interakcí mezi záporně nabitým polysacharidem hyaluronanem a kladně nabitými aminokyselinami.
Byly zkoumány interakce mezi hyaluronanem (9 kDa až 1540 kDa) a oligomery argininu v hydrochloridové formě. Bylo zjištěno, že molekulová hmotnost oligomerního argininu hraje významnou roli při interakci s hyaluronanem. Naopak molekulová hmotnost hyaluronanu ovlivňuje interakce pouze mírně. 
Pokud je délka oligomeru příliš krátká, k elektrostatickým interakcím s hyaluronanem nedochází.",
  booktitle="Sborník příspěvků termoanalytického semináře TAS 2019",
  chapter="159766",
  edition="1.",
  howpublished="online",
  year="2019",
  month="november",
  pages="89--95",
  type="conference paper"
}