Detail publikace

Paměti absolventů školy architektury VUT v Brně a významné studentské aktivity 1919–2017

PALACKÝ, J. DOKOUPILOVÁ PAZDERKOVÁ, K. KUBÍNOVÁ, Š. HORÁKOVÁ, E. JENČKOVÁ, B.

Originální název

Paměti absolventů školy architektury VUT v Brně a významné studentské aktivity 1919–2017

Anglický název

The Memory of Graduates of the School of Architecture of BUT and Significant Student Activities from 1919 to 2017

Typ

kniha (jiná než odborná)

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Tato publikace shrnuje výsledky specifického vysokoškolského výzkumu, řešeného převážně studenty doktorského studijního programu ve spolupráci s jejich školiteli na Fakultě architektury Vysokého učení technického v Brně v roce 2017. Hlavní část textu je věnována výsledkům druhé etapy řešení standardního víceletého projektu, zaměřeného na výzkum ke 100. výročí založení školy. Autoři jednotlivých kapitol nahlížejí na oblast absolventů od založení odboru architektury a pozemního stavitelství při České vysoké škole technické v Brně až po současnost. Nesnaží se o úplný výčet získaných informací, materiálů a podkladů ani o jejich detailní analýzu, ale v duchu zprávy o průběhu řešení předkládají výsledky svojí badatelské činnosti.

Anglický abstrakt

This publication summarizes the results of a specific university research mainly investigated by doctoral students in cooperation with their tutors at the Faculty of Architecture of the Brno University of Technology in 2017. The main part of the text is devoted to the results of the second phase of the solution of a standard multi-year research project dedicated to the 100 year anniversary of the foundation of the school. The authors of individual chapters look at the area of graduates from the establishment of the Department of Architecture and Civil Engineering at the Czech Technical University in Brno to the present time. They do not try to get a complete list of the information, materials and documents obtained, or to analyze them in detail, but in the spirit of the progress report, they present the outcomes of their research activities.

Klíčová slova

absolventi; architektura; vysoká škola; výuka; vzdělávání

Klíčová slova v angličtině

alumni; graduates; architecture; university; teaching; education

Autoři

PALACKÝ, J.; DOKOUPILOVÁ PAZDERKOVÁ, K.; KUBÍNOVÁ, Š.; HORÁKOVÁ, E.; JENČKOVÁ, B.

Vydáno

12. 2. 2018

Nakladatel

Fakulta architektury VUT v Brně

Místo

Brno

Strany počet

151

BibTex

@book{BUT145317,
  author="Jiří {Palacký} and Kateřina {Dokoupilová Pazderková} and Šárka {Kubínová} and Eva {Šimara} and Barbora {Jenčková}",
  title="Paměti absolventů školy architektury VUT v Brně a významné studentské aktivity 1919–2017",
  year="2018",
  publisher="Fakulta architektury VUT v Brně",
  address="Brno",
  pages="151"
}