Detail projektu

Výzkum a vývoj nových technologií pro robotizovanou montáž a testování tankovacích a nabíjecích modulů automobilů a elektromobilů

Období řešení: 01.05.2019 — 31.12.2022

Zdroje financování

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - TRIO

- plně financující (2019-05-01 - 2022-12-31)

O projektu

Cílem projektu je vyvinout sadu univerzálních nástrojů (hardwarových i softwarových) pro montáž a testování specifických modulů pro automobilový průmysl. Jedná se např. o tankovací moduly pro automobily nebo připojovací a nabíjecí moduly pro elektromobily. Stroje budou doplněny o inteligentní měření a zpracování dat tak, aby se dosáhlo maximální přidané hodnoty (např. prediktivní údržba, detekce neoptimálních procesů, zpětná vazba o provozu prodaných strojů) a budou zkoumány možnosti použití rozšířené reality a kolaborativní robotiky pro rychlou implementaci inovací. Cílem projektu je také vyvinout obecnější koncepci využití moderních technologií a filozofií Industry 4.0 a IoT pro jejich použití v souvisejících oblastech průmyslu.

Klíčová slova
robotika; modulární systém; kolaborativní manipulátor; inteligentní senzor; analýza dat; strojové učení; prediktivní údržba; rozšířená realita; mechatronika

Označení

FV40203

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Grepl Robert, doc. Ing., Ph.D. - hlavní řešitel

Útvary

Ústav mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky
- příjemce (12.10.2018 - nezadáno)

Výsledky

NAJMAN, J.; BRABLC, M.; RAJCHL, M.; BASTL, M.; SPÁČIL, T.; APPEL, M. Monte carlo based detection of parameter correlation in simulation models. In Advances in Intelligent Systems and Computing - Mechatronics 2019: Recent Advances Towards Industry 4.0. Advances in Intelligent Systems and Computing. 1. Warsaw: Springer Verlag, 2019. p. 54-61. ISBN: 9783030299927. ISSN: 2194-5357.
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.: Peletka Tankovací; Specializovaná zásuvná deska pro testování a montáž tankovacíchmodulů. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. (prototyp)
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.: Reportovací systém; Reportovací systém pro optimalizaci výrobních a testovacích procesů. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. URL: https://www.md-solutions.cz/. (software)
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.; DOBOSSY, B.: Diagnostický modul; Bezdrátový modul pro diagnostiku a prediktivní údržbu komplexníchzařízení. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. (prototyp)
Detail

BRABLC, M.; GREPL, R.; STŘELICKÝ, M.: Analytický SW pro PM; Analytický inteligentní systém pro sběr dat a vyhodnocení stavusledovaných zařízení a predikci servisních zásahů. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. URL: https://www.md-solutions.cz/. (software)
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.: UNIstul; Univerzální robotizované platformy pro testování a montáž palivovýcha nabíjecích modulů. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. (prototyp)
Detail

GREPL, R.; BRABLC, M.; STŘELICKÝ, M.: Peletka Elektro; Specializovaná zásuvná deska pro testování a montáž elektrickýchzásuvek pro elektromobily. Výsledek je umístěn ve výrobní hale hlavního řešitele projektu Mechatronic Design and Solutions v jeho sídle v Brně.. (prototyp)
Detail