Detail projektu

Podpora výuky detekčních klasifikátorů v počítačovém vidění

Období řešení: 01.01.2010 — 31.12.2010

Zdroje financování

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- plně financující (2010-01-01 - 2010-12-31)

O projektu

Tento projekt si dává za cíl zefektivnit výuku klasifikátorů pro detekci objektů v obraze v magisterských a bakalářských předmětech zaměřených na počítačové vidění a rozpoznávání. Tohoto cíle bude dosaženo vytvořením on-line služby pro trénování klasifikátorů, která bude umožňovat studentům velmi rychle a bez nutnosti hluboké znalosti problematiky začít experimentovat s vyučovanými metodami. Tato služba bude z velké části využívat již dříve vytvořené výzkumné nástroje. Výsledné klasifikátory bude možné začlenit do studentských projektů, díky již existujícím real-time implementacím. Součástí řešení budou také názorné příklady, studijní materiály a motivační aplikace umožňující porovnání úspěšnosti samotných studentů na stejných úlohách, pro které budou vytvářet klasifikátory. Data o úspěšnosti studentů při prozpoznávání a jimi vytvořené datové sady budou zpětně využity v disertacích řešitelů.

Popis anglicky
This project aims to support teaching of object detection methods in bachelor and master study programme. The main goal of the project is to create a new online application allowing experimenting with detection classifiers. This application will be based on already existing experimental tool developed at FIT BUT. The application will provide the students an excellent opportunity to gain hands-on experience without any unnecessary effort.

Klíčová slova
detekce objektů, Viola and Jones

Klíčová slova anglicky
object detection, Viola and Jones

Označení

FR2786/2010/G1

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Ústav počítačové grafiky a multimédií
- spolupříjemce (01.01.2010 - 31.12.2010)

Výsledky

HRADIŠ, M.; JURÁNEK, R.: WEB-DETFRAME-2; Web Interface for Training of Detection Classifiers. http://medusa.fit.vutbr.cz/detect. URL: http://medusa.fit.vutbr.cz/detect. (software)
Detail