Detail projektu

Specializovaná laboratoř pro výuku počítačových sítí a distribuovaných systémů

Období řešení: 01.01.2005 — 31.12.2005

O projektu

Projekt specializované laboratoře pro výuku si klade za cíl vytvořit podmínky pro praktickou výuku moderních komunikačních technologií, které se vyučují ve studijním programu Informační technologie na FIT VUT v Brně. Laboratoř umožní studentům seznámit se a pracovat s technickými prostředky pro tvorbu moderních počítačových sítí, jako je např. propojování počítačů metalickými kabely i bezdrátovou technologií, nastavování a testování aktivních prvků, vytváření VPN, sledování a analýza mezipočítačové komunikace.

Laboratoř bude oddělena od fakultní počítačové sítě a určena výhradně pro předměty zaměřené na počítačové sítě, distribuované systémy a správu informačních systémů.

Popis anglicky
A specialized computer networks laboratory will provide tools and technologies for practical labs of modern communication techniques as a part of curriculum Information Technology at FIT BUT. The lab offers students possibility to build and test LANs, interconnect computers by metallic and wireless technologies, configure and test active devices, create VPNs, and analyze network traffic.

Klíčová slova
počítačové sítě, analýza, vytváření LAN

Klíčová slova anglicky
computer networks, analysis, building LANs

Označení

FR1567/2005/A

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Ústav informačních systémů
- spolupříjemce (01.01.2005 - 31.12.2005)

Výsledky

MATOUŠEK, P. Není datům v síti těsno?. Journal CONNECT!, 2005, roč. 2005, č. 11, s. 7-8. ISSN: 1211-3085.
Detail