Detail projektu

Uživatelská rozhraní hierarchických struktur

Období řešení: 01.01.2005 — 31.12.2005

O projektu

Projekt je zaměřen na, v dnešní době velmi aktuální, uživatelská rozhraní, která mají velkou úlohu v návrhu systémů a jejich ovládání. Správa a práce s hierarchickými strukturami patří mezi nejčastěji prováděné operace (souborové systémy, seznamy, databáze). Právě proto je nutné vytvořit uživatelské rozhraní, které by oproti dnešním systémům vykazovalo rychlejší a pohodlnější práci a snadnou orientaci. V rámci předkládaného projektu může být rozhraní využito ve školních projektech a jeho vývoj či vylepšení lze zadat jako předmět ročníkových, bakalářských nebo diplomových projektů.

Popis anglicky
This work is focused on todays user interfaces - a very important part of most systems and devices. Hierarchical structure management and control are one of the most usual operations (file systems etc.). That is why a user interface allowing faster, more effective work and better orientation is required. In this project, user interface can be used as a part of school projects and its improvements can be dione as a part of student's projects.

Klíčová slova
user interface, hierarchical structure, hierarchy, zooming

Klíčová slova anglicky
user interface, hierarchical structure, hierarchy, zooming

Označení

FR200/2005/G1

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Ústav počítačové grafiky a multimédií
- spolupříjemce (01.01.2005 - 31.12.2005)

Výsledky

KADLEC, J., CHUDÝ, R. Spatial Interface Design. ElectronicsLetters.com - http://www.electronicsletters.com, 2004, vol. 2004, no. 1, p. 1-13. ISSN: 1213-161X.
Detail